mariajr

2013-10-31
14:48:00

Dag 3

 
 
Blev inte så många timmar sömn idag. Kanske får jag mig en tuppis före turen ikväll som börjar 19:05, slutar imorgon (om allt går som planerat) 06:39.
 
Ska ha en ny handledare idag igen och ringde honom tidigare. Den handledare som skulle vara den jag ska ha mest och sätta betygen. Han lät inte så munter och sa att det är ändrat, någon skulle kontakta mig. Så har skett och jag får en annan ikväll samt ytterligare två nya till mina första turen nästa vecka. Till den tredje turen visste de inte än. De förbredde mej samtidigt att mina sista två veckor som jag skulle haft med denna handledare med största sannolikhet då också kommer att bli ändrade. 
 
Nåja, hoppas att det löser sig på bästa sätt och att jag kommer att ha en handledare någorlunda länge så jag får betygen. 
 
Turen igår kändes jättebra. Förare Göran Ö åkte jag med. Han är egentligen inte handledare men det märktes då inte. Lugn och trygg! Min körning flöt fint.
 
En kort promenad alldeles när här...
 
 
 
 
 
 
/M
 
 
 
 
 
2013-10-30
19:09:00

Dag 2 i Ånge!

Min första tur igår gick bra. Träningsvärk lite här och där, mest rygg, bröst, armar och lår. Inte så många blåmärken. Men äntligen har jag fått pröva lägga ett koppel. Fick både koppla ifrån och koppla ihop. Min handledare/ instruktör hette Thomas. Här hjälper vi en annan lokförare att komma iväg med sitt tåg.
 
 
 
 
Efter tre timmar på bangården bär det iväg mot Långsele med lokförarelev Rautila vid spakarna.
 
Lyckades ganska bra med att somna efter en liten frukost och åter vid mitt boende. Idag har jag inte gjort mycket. Försökt vila och få i mig lite mat. Tror min kropp vägrar vara hungrig just nu.  Jag är ensam i huset, har varit det nästan hela dagen. Annki och "hennes vän" har åkt iväg till Sundsvall tror jag. 
Hon verkar rätt noga med att allt står på rätt plats. 
Undrar om hon märker att jag använt henne gjutjärnspanna. Hade jag hittat ett "teflon" alternativ hade jag tagit det. Äggen brände fast så klart. Hur rengör man en sån. Har gjort mitt bästa och sen droppat (ja det blev kanske lite mer) matolja i den så den skulle se fin ut.
 
Ikväll börjar jag 20:18. Planerar vara tillbaka 04:22 imorgon bitti.
 
Imorse kände jag mig ensam. Kunde inte hålla tårarna tillbaka när jag pratat med Lars på morgonen, tror inte han märkte nått. 
Men jag förstår ju att det är löjligt. Vad är fem veckor i sitt liv och jag brukar väl kunna tycka det är skönt och intressant att göra nått nytt. Kan det vara att man vet att man ska vara borta så länge eller är det så att jag helt och hållet inte riktigt vet vad jag håller på med? 
 
/M
 
Ni som läser här får gärna lämna en kommentar!
 
 
 
2013-10-29
12:51:00

På plats i Ånge!

Nu är jag här!
 
Lars som följde med för att installera mig i Ånge har just börjat köra tillbaka till Bergeforsen :( .
Min tur idag börjar om drygt tre timmar. 15:50 och slutar imorgon bitti 05:21. Om allt går som planerat vill säga. Man ska tydligen aldrig som lokförare säga att jag kommer hem då och då för då kan man ge sig f-n på att man blir kvar efter spåret någonstans och kommer hem i bästa fall fyra timmar senare än uttalat. Så jag säger att jag planerar sluta min tur 05:21.
 
Jag hade fått boka en av Green Cargos lägenheter alldeles intill stationshuset. Knappt 100 meter från orderrummet där jag börjar mina turer. Gunnar som tog emot igår var trevlig och visade Eric (klasskompis) och mig runt. Även mitt bihang Lars. Dom trodde väl att Lars följde med för att ha koll på var frun hamnar och vilka hon kan tänkas umgås med ;) ... Arbetskläder fick vi. Tyvärr fanns inte fodrad jacka i min storlek så jag får försöka ha lite lager på lager. 
Lägenheten.....javisst! 
Ett rum med kokvrå och en inte allt för länge sen omgjord wc med dusch. Heltäckningsmatta som nog sett sina bästa dar. (Glömde ta bilder)
Gunnar hade sagt att han inte visst om den gamla tjocktv´n fungerade så vi hade garderat oss med att ta med egen. TV kan ju vara ett underhållande inslag om man ska vara i Ånge i fem veckor och mestadels sova på dagarna och köra tåg på nätterna.
 
Det är mycket möjligt att tjocktv´n funkade med antennkablarna var nog av klippt så inte heller vår tv gick att få igång. :(
Sängen hade nog också sett sina bästa dagar och hade vi stannat där hade Lars fått hjälpa mig att skruva till eller montera bort benen. Hela sängen svajade. Inga läslampor fanns....jo de fanns men sönder inne i ett skåp. så när Lars började säga att här kan du ju inte vara i femveckor....du kommer att grubbla ihjäl dej så vara jag itne sen att hålla med. Ringde en kontakt som jag pratat med tidigare och där en klasskompis bott. Hon hade ledigt och vi flyttade mitt pick och pack. Tre gånger så dyrt och jag kommer nog att ta bilen till Green Cargo. Men trevligare. Jag bor inneboende hon en konstnärlig dam i sina bästa år. Har en hylla i kylen och en i frysen, hyla för torrvaror och toa saker och ett eget rum. TV i ateljen i källaren och internet ingår. :))
 
Igår drog hon även fram en madrass för Lars och jag misstänker att jag nog redan pratat ihäl henne. 
 
 
Nu vila inför tre timmar "Lokväxling" och sen en tur till Långsele.
 
Förresten alla i klassen hade klarat provet i "Skydd" förra veckan vilket betyder att jag hade G i alla fall. Tandläkarbesöket var underbart. De hittade cementrester kvar under tandköttet som hunnit bli inflamerat....lite bedövning och skrap så vips var det fixat. Kommer att ha lite ont och det kanske kommer att blöda lite sa dom. Men jag känner redan att det är 95% bättre så om det blöder lite skiter jag i.
 
/Maria