Glada tankar!

Mitt affiramtionskort för dagen...
Kan behövas när man har på tok för mycket i huvudet och vill att ALLT ska bli fantastiskt! 
 
Igår när vi kom hem satt en söt liten pippifågel vid lyktstolpen med huvudet under vingen. Man såg att hjärtat slog men att det inte var alldeles ok eftersom den inte flög iväg när man kom nära. Efter middag och lite annat och vi kom ut för att åka till soptippen hade den flyttat på sig lite men på samma sätt. : ( Lilla vännen. Jag gick t.o.m nära och strök på den med fingret.
 
 
Där kan du ju inte sitta och dö och kanske bli mat till nån eller ännu värre hackad på. Sagt och gjort...fram med Caspers transportbur. In med fågelskrället i garaget med en liten vattenskål intill.
När vi sen kom hem igen så hade den i alla fall rättat ut tårna och andades lite lugnare. 
 
Men senare på kvällen hade den lagt sig på sidan, fortfarande med huvudet under vingen, och somnat stilla.
Lars sa att han begravt den....undrar om det blev i komposttunnan?
 
Igår sålde jag två kök!
Idag på morgonen ringer en snickare som håller på montera ett kök till en kund. Andra gången jag får veta att det saknas en täcksida för att han använt den till något annat....nu är jag "rädd"...hur kommer det att bli? 
...
Idag är det fredag! Härligt aven om jag jobbar imorgon :)
// M
 

Tiden går för fort!

Klockan går alldeles för fort...tycker det är nyss som jag såg fram emot utbildningen i Tidaholm. Lära mig mer finesser i ritprogrammet osv. Nu har det snart redan gått en veckan sen jag var där.
Vårvintern började visa sitt intågande just...nu är det snart maj! Inte undra på att man känner sig slut och sliten ibland, man firar väl snart sin 75 åriga födelsedag. 
 
På Kallax träffade jag Ida. En tjej från Juoksengi (nästan) som stack till Malmö för att läsa till veterinär i Köpenhamn. Tuff gjort! Nu är hon veterinär och bosatt i Skåne. Höns har han kvar!
 
Rätt mysigt och fluffigt kring molnen. Även om jag måste erkänna att jag många gånger tycker det är läskigt att flyga. Helt tryggt känns det inte!
 
Ingen snö har de i Stockholm!
 
Vättern
 
Marbodal Center i Tidaholm, många fina kök!
 
 
 
Den obligatoriska gemensamma middagen en av kvällarna!
 
Å så är det kö ...
 
Nu lyfter vi!
 
Kolla! Jobbet :) 
 
Bowlingkväll. Men utan kidsen. Lite egoistiskt eftersom jag vet att Isak skulle uppskattat det.
 
Denna gång gick det väldigt bra för mig. Ingen Jumbo ikväll!
 
Snö har vi kvar! Huga!
Men inte länge till!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagsfirande!

Igår firade vi min man <3
Fick mycket uppskattat besök från Övertorneå och stan. Gäster med tårtan med...bästa presenten!
 
Vi har lite upp och ner här hemma just nu. Jubilaren i arbete.
 
Dusch och bastu ser ut så här :(
 
Idag flyger jag iväg på utbildning till Tidaholm igen.
/ M

Bekymrad!

Våren är på allvar här och det talas t.o.m i "gruppen" på facebook om att åka hoj denna helg. Ja, jag vet inte om det är nått för Lars och mig. Dels så jobbar jag på lördag men jag tror inte vägen från oss går att köra på utan jätte dubb och stödskidor. Men jag dör inte av att vänta någon vecka heller.
 
Lillkillen är hos en kompis för dom har "lanat" inatt. Storebror sover än. Själv sitter jag vid köksbordet och skriver, har tv´n på och äter frukost.
Saknar gubben som är i Maevaara sen i tisdags och jobbar. Inte för att jag brukar hinna äta frukost med honom i alla fall så är det lite tråkigt att göra det ensam. Men...å andra sidan så är det väldigt avkopplande.
 
Avkoppling, eller nått, behöver jag på allvar just nu. Min stress har satt sig fysiskt i bröstkorgen. Har känt det så ett tag nu men efter igår är den definitivt där. Skrämde nog några av mina kollegor igår vid lunch. Det stack rejält i bröstet och det tog ett tag innan jag kunde slappna av och andas som valigt. Blev lite rädd själv. Jag tror inte det är allvarligt mer än att jag måste börja tänka mig för. 
 
Hade ju hunnit blir riktigt upprörd tidigare under dagen så det är nog det som visade sig. Ännu fler arbetsuppgifter som hör mig till och jag känner inte att jag hinner med de jag har. Samtidigt var en av cheferna och undrade hur mina kunder vet att jag (vi) säljer kök. Det för spydigt för att det skulle kännas som en genomtänkt fråga. Ja de veta jag inte! Svara jag , antagligen lite spydigt. Hade lust att säga att jag hinner inte med de kunder som hittar mig som det är nu. Jag skulle inte ha några problem att hinna med fler också om det bara var sälja kök i butik jag skulle göra. Bara igår fick jag ett projekt med många kök samt ytterligare två nya konsummentkök att rita.
 
Det som var och blev bra igår vara att jag hade flera kundmöten och de ger mig energi och jag glömmer bort det som är tråkigt.
 
NÄ, igår var ingen bra dag. 
 
Men idag ser ljuset ute underbart ut och det har slutat blåsa. 
 
IDAG BLIR EN BRA DAG!!!

Påskstök!

 
 
Vi har väl länge förstått att vi behöver göra något åt vår dusch snart. Rören har känts lite lös, det har knakat i golvet osv T.o.m anmält till försäringsbolaget om ev vattenskada. Då skickar de hit Anticimex...hmm Jag tycker man ofta sätter för stor tilltro till Anticimex och sina fuktmätare. Denna gång gjorde inte den känslan annorlunda, tyvärr. Jag tror ju fortfarande att man måste ha kunskap och efarenhet som främsta förmåga och kunna vid vissa tillfällen få bättre underlag med olika sorters hjälpmedel. INTE sätta så stor tilltro till själva hjälpmedlet. 
Nåja "Anticimex" kunde inte ens svara på om golvbrunnen var godkänd eller inte och hade inget intresse av att gå i kryputrymmet för att se om det syntes något där utan bara konstaterade att vi inte hade någon vattenskada. Någon dag efteråt fick jag även meddelande från Länsförsäkringar om att vi inte hade någon vattenskada.
 
 
Nu har vi i allafall rivit och ... vi har vattenskada. Inget som inte går att åtgärda. Men hade vi lyssnat på Anticimex och fortsatt använda duschen så ....hade det varit en större skada ganska snart.
Man får väl inget av försäkringsbolaget ändå så.
 
Tur att man har en karl som det händer kring. Inget vanligt påskfirande om man säger så.
 
 
 
 
Vilken tur att jag har en händig karl....vips så blev den lilla klädkammaren i hallen en toa.
 
 
Mycket spill blir det.
 
Samtidigt så ska vår tvättstuga också få ett lyft.
 
 
Kanske ska det bli så här....men inte riktigt! 
 
Vi satt en stund hos grannen under långfredagseftermiddagen.
Mysigt med vovvarna. 
 
Isak och Sigge busar! Sigge hade nog velat busa hårdare men var lyhörd och duktig.
 
 
Gamla killen Jerbas njöt av lite massage!
 
 
 
Idag får jag träffa syrran med familj <3
Dagen idag vill jag - 
Ger mig avkoppling
Tillfredställelse att ha fått något gjort.
Gör mig pigg & glad.
Ger mig kärlek
 
Vila!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi på skotertur....vem hade trott?

Denna gång gick vi faktiskt med på att följa med på årets skotertur. Men jag måste erkänna att det fanns stunder när vi försökt komma på en orsak att dra oss ur. Vi pratade nog inte om det men jag är ganska säker på att fanns det i mitt huvud så fanns det i Lars.
 
Samlingen vid macken i Niemisel! Tänk att Lrs och jag var med <3
 
Men...vad bra att vi for. Är så nöjd över det. Inte för att vi blev speciellt utvilade av det men bara att göra någonting annat. Det blir man utvilad i huvudet av.
 
1:a pisspausen
 
Revskav i Pitabröd vid Polcirkeln.
 
 
 
I Nattavaara fick vi låna svets...
 
ÄNTLIGEN framme!
 
Björnfällan-mat
 
Lite party!
 
Lördagen i slalombacken = Underbart!
 
 
 
Gemenskap!
 
Mitt livs första After Ski! Hoppas det blir fler! Fingermat, svettiga skidkläder, vin mm = <3
 
Hemfärden
 
Hyrskotern lastad i Niemisel. Nu hem till mammas köttsoppa och nystädat hem.
Man är ju så underbart bortskämd!
 

RSS 2.0