Gott Nytt År 2010!

Nu håller jag tummarna för 2010....låter nästan overkligt. 2010!
Lite ont om inlägg här. När jag har skrivlust så törs jag inte skriva och när jag törs skriva har jag inget att berätta om. Men jag tror det kommer att vända.

En ska jag har förhoppningar och önskningar  om under det nya året. Är min älskade Aristion.
Visst är han läcker! Tjock ...men underbar.

Full galopp i hagen. Dec 2009


Punkarn!!!

Ha ett roligt slut på detta år. Så hörs vi under nästa// kram Maria

Steg för steg...

Bitar faller ofta på plats en efter en....vad det än kan gälla.
Svårt att inte våga hoppas att det mesta löser sig. För tillfället ser det ganska ljust ut iaf.

Sitter här nu med magen full med köttsoppa...mmm ganska gott faktiskt. Gubben har gjort en köttsoppa efter recept. Försökt att inte lämna ute nått. Brysselkål bl.a...har inte haft det i förr. Men den blev jättegod. Det tyckte i och för sig inte båda barnen men det är väl som vanligt då. För ligger potatisen fortfarande i vatten när den ska serveras så går den inte att äta....bara så ni vet.

Förmiddagen blev inte som man planerat, trodde vi hade full koll på arbetsordningen. Men ack det ska man passa sig för, då kan man ge sig attan på att det skiter sig.
Lars kommer in och ber mig komma ögonaböj (ungefär) för han tror Lomina blivit sjuk (vårt 15åriga nordis sto). Hon hade lagt sig ner på ett "inte normalt sätt" och klivit upp igen men hon LÄMNADE MATEN! Det gör hon bara inte om allt är OK! När vi tog en närmare titt så stod hon och skakade, hade en ordentligt kännbar puls.
Efter att ha rådfråga veterinär så var det bara att börja tömma boxarna, som det inte varit hästar i på mer än ett halvår. Skotrar, kross, fyrhjulingar, gamla kundvagnar mm mm.
Hämta spån fick vi också. Sen promenerade vi henne med täcke på för att ev få igång magen om det var det som tjorvade.
Men efter några timmar i box så verkade allt helt ok igen, skönt. Gubben är säker på att hon helt enkelt blivit kall. Trots att det "bara" var -25 grader.

Dom får nog stå inne inatt eftersom det börjar närma sig att gå under -25.

Hej hopp/ M

Semester!

En sådan här dag ska jag ha oftare har jag bestämt.

Sitter här svettig framför datorn och ska snart gå i duschen. Haft ett lyxigt linedance pass. Bara jag som elev och två instruktörer...hur bra som helst.

Idag har jag öppnat börsen för mig själv. Ansiktsbehandling, ögonfrans- och ögonbrynsfärgning, manikyr och ätit på restaurang.
Lite dåligt samvete börjar kännas när man kostar på sig själv så mycket. Kanske var det behövligt så här i julstressen.

Rekommenderar starka att ni gör likadant.

/M


Klipp och klistra!

Idag är jag fullt redo att göra några klipp och klistra ingrepp. Kanske tur att man inte har pengar över eller undanlagda för det ändamålet!...vilken bra idé. Jag kan ju starta ett sparande till det.

Det är mina ögonlock som satt sig på min hjärna idag. Dom är helt enkelt så stora att om ett par år så kommer mina ögonfransar att få bära upp dom. Nä det har jag sett att man kan fixa. Tillika blåningarna under ögonen. Det är sååå många som kommentarar att jag ser så trött och sliten ut, det beror garanterat på mina ögon.

Den "glada munnen" på magen ska också väck så fort det går. Tuttarna kan jag man göra mindre och hakan fettsuga!

Det finns lösningar för det mesta. Men en prioriteringslista måste till så man vet vilket som ska fixas först. Efter det så kommer jag att fixa jobb också :-).

Vad glad jag blir.

Men jag börjar med frissan idag och ansiktsbehandling imorgon.

/Tack o hej// M

Andra advent!

Jag har hunnit bli 41 sen jag skrev sist. Inget jag firar annat än att man kommer ihåg och får en anledning att äta tårta och ev få gäster.
Syrran kom men en fin bukett, bad om ursäkt för att det var nejlikor i. Hon har fått för sig att det är en begravningsblomma men Klara ville absolut välja dom för hon tyckte dom var vackra.
Jag tycker också att dom är fina.
Jag vet en till som gillar snittblommor och tror det alltid är en ny leksak till henne så fort dom står på bordet.Vad konstigt det där blev.

Har haft en period nu i några dagar där jag inte varit så himla kul. Irriterad och bitsk.
Kanske för att man väntar besked från eventuella köpare till företaget. Vi har ju lovat att inte ta ut nått i förväg men det är nog inte så enkelt.
Jag är nästan inte ut alls heller. Frisk luft har ju en förmåga att ställa mycket till rätta och helt enkelt göra en glad. Så idag så är vi på väg i rätt rikting igen. Fick med mig gubben på en liten ridtur. Aristion ska ju börja skrittas igång efter sin långa vila efter sträckningen. Jag har ju varit väldigt spänd inför det och orolig om jag ska tordas rida iväg på honom över huvudtaget. Men det gick jätte bra trots lite saker som var läskiga för honom.
Jag kände inte av någon hälta heller även om jag skulle fortsätta skritta honom ändå. Så det är till att hålla tummarna att vädret och tiden tillåter att vi fortsätter med inte allt för långt mellan gångerna.

Mor och far har varit hit. Dom kom med en av våra bilar som varit på vindrutebyte. Dessutom hade mor tagit med sig en fläskgryta hon gjort. Perfekt, bara att värma ris till.

Jag har inte så mycket att skriva om. Mycket i huvudet med svårt att sätta på pränt.
Även om vi ska försöka undvika att prata om hur det ska bli om vi får sålt...så är det svårt...man oroar sig ju. Svårt att låta bli att fundera på vilka alternativ man har till var man ska bo osv.

Tänk att var i det läget. Eventuellt måste vi flytta om tre månader men vi har ingen aning om vart. Mesttroligt i kommunen eftersom L har jobb här. Men jag då...?!
Vem vill anställa en utsliten 41taggare? Speciellt här!

/M


Äntligen lite snö!

Det blev ingen ridning i helgen som jag befarade. Fick besök av en kompis som jag inte träffar så mycket...så det var iaf en bra orsak att atälla in ridningen.
Men vi har fått snö, en början hur som helst. Ridningen kommer igång det är jag nästan övertygad om.

Vi var på julbord på söndag. Inga barn, åtta vuxna.
Miljön var jätte fin på Svanstein Gård och personalen trevlig men maten får faktiskt inte bra betyg. Fisken var jätte god och det fanns lite smått och gott som var trevligt för ögat också. Det var e tt pluss. Med resten var faktiskt bland det sämsta.
Köpes av det mesta, köttbullar å´så. Revbenspjäll som var nästan svarta och jättetorra. Chokladmossén (hur det nu stavas) var jättegod.

Törs skriva för att jag vet att det inte är så många som läser.

Trevligt hade vi iaf och det var huvudsaken.

Ska försöka återkomma med lite bilder när jag får tid.

M

RSS 2.0