mariajr

2014-09-29
07:11:32

Det är inte bara...

...att låta hösten komma. Det är mycket att fixa och dona innan man är redo att låta vintern dra in. Så lite sånt har vi pysslat med i helgen som varit. Själv är jag ledig ännu idag men ska nog besöka mitt nya jobb i alla fall. Ordna med lite förberedelser så man slipper ta det sen. Vi får se...
Eftersom vi blivit med båt så ska den ... packas in...
 
 
Denna vecka kommer spat! Det är förberett med el och stora delar av altanen. Det sista måste vi göra när badkaret är på plats. De kunde inte riktigt svara på några mått vi vill ha.
 
 
Chockade familjen med lite muffins på lördagmorgon. Tänk att man fortfarande kan göra det med några vanliga muffins. Bäst att hålla igen med bakandet....;)
 
 
Ljungen har inte hunnit komma i jord än. Men dom är fina ändå.
 
 
På lördagkväll var vi bjudna på middag till Åsa. Sen hade vi turen att grannen tog sig tid att köra och hämta oss. Väldigt uppskattat och mysigt.
Cyklar, barnsparkar, ridbyxor och lite annat är satt på FB-annons. Synd att ha en massa saker liggande som inte kommer att användas av oss mer.
 
/M
 
 
 
 
2014-09-27
09:38:38

Höstrusk

Igår var en ovanlig dag. Redan vid lunch hörde jag en röst som ropade HALLÅ från hallen. Älslingen hemma redan!!! Hur ofta händer det? Andra dagarna denna vecka så har han kommit hem på kvällen och åkt igen för f_n på morgonen. En natt inte ens hemma. Så det var riktigt mysigt att han honom hemma så tidigt. Nästan så man inte ens vet hur man ska beté sig. Nåja, det är klart att han planerat in mycket ändå för denna eftermiddag så inge mera lugn och ro. Hämta isolering, förbi på jobbet, köpa ställning och presenning till båten, hämta grus (det han vi inte) mm mm
Hädanefter så har vi bara ett ställe att åka till när vi ska ha bygghandelsvaror. XL Bygg så klart! 
 
 
Kändes lite pirrigt att möta mina nya arbetskamrater i butiken. De har ju bara träffat mig en gång, snabbt så Skulle de känna igen mig? Vad ska jag säga?
Men de kände igen mig och genast presenterade en av tjejerna till den andra. Det här är vår nya kökssäljare! Gulligt och varmt! Meddans LArs och Isak handlade ute i hallen så tog jag en kaffe i fikarummet. Försökte hejda mig och inte prata för mycket.....men vad f_n .... jag tror jag misslyckades :(
 
Mörkret har infallit och höstrusket är på allvar här. Stearinljusens årstid har börjat.
 
Kvällsmys
 
 
Nu har lördagen startat!
/M
 
 
 
2014-09-24
07:54:14

Nu börjar det bli kallt på rktigt...

brrr! Jag har inte så mycket emot det. Det känns fräscht och friskt. Men friskt och friskt, kanske inte. Folk hostar och nyser och snörvlar överallt runt omkring en. 
Peppar peppar så har jag klarat mig rätt bra. Min kropp kämpar emot och jag hejjar på. Var dock till läkarn igår men på grund av blodtrycket så HURRA jag ska få bli av med ett piller. Kanske inte det piller jag helst velat bli av med för nu kommer jag att gå upp i vikt tror jag. Vätska! Men vi provar...det är ju inte jag som är läkare.
 
Körde hoj igår också, kontrollbesiktning för att slippa besikta till våren. Har bara april på mig och då vet man ju inte hur vädret är. Men jag var nästan övertygad om att jag skulle frysa ihjäl. Men se det gjorde jag inte. Packade på mig flera lager. Men fingrarna var det lite synd om. 
 
Jag tycker det är roligt att åka och besikta mina motorcyklar. Tycker dom är så trevliga där. Samtidigt som de ska vara lite auktortära och viktiga ( å det är dom ju) så är dom liksom mån om en. Ger goda råd och vill att man ska dricka kaffe och bli varm om händerna å sånt :D Älskar det!
 
 
Passade på att svänga förbi en lokförar-klasskompis. En klasskompis som antagligen inte hade lust för sällskap eller att jag skulle se henne i det skicket. Hon var tok förkyld, stackarn! Men jag bara trängde mig in och fick en kopp kaffe ;) 
Hade tänkt hinna med lite fler besök men kom på att jag hade föräldramöte i Råneå och när man är ute med hoj vill man ha lite marginaler. Jag njöt hela vägen hem på min fina Marauder. Frös inte alls nämnvärt.
 
 
Föräldrarmötet startade i Aulan där rektorn (nya) inledde med "Jag har världen bästa jobb" ... tror förra rektorn också inlett på samma sätt. Resten av tiden kretsade mina tankar kring det så jag vet faktiskt inte vad han sa annars. Jo jag minns att vi fick se en film utan ljud om hur man bär en dator. Locket stängt med ett stadigt tag med båda händerna. Sen får man inte rycka ut sladden/ laddaren från datorn man måste ta ett ordentligt fast grepp och dra ut den! Kom ihåg det!
 
Givetvis fick jag ett uppdrag på föräldramötet. FöräldrarRepresentant i en samordningsgrupp. Har varit med förut och det är inte ansträngande. 
 
Jag kände - Vad härligt att jag åkt hoj på förmiddagen!