mariajr

2010-07-30
07:30:19

Härliga varma morgon...

Vilken härlig morgon!
Sprang i nattlinne ute på morgonen alldeles nyss för att jag hade velat ha bilder på kossorna som ligger på ängen utanför köksfönstret. Det gick inge bra för dom syntes knappt...men ser ni dom liiite?Nja...dom syns inte alls =(

Hur som helst så var det jättevarmt ute. Förväntade inte mig det.
Skulle egentligen ha jobbat men unnar mig att  vara ledig denna fredag, har ganska mycket att göra i helgen. Genast när jag bestämt mig för att stanna hemma så kom energin. Inte kunde jag ligga kvar i sängen, absolut inte. Upp o hoppa! Springa på gården å fota, tömma diskmaskinen i ett huj. Hinna gå i genom alla helgens planer med Lars ...nja han mest glodde på mig och undrade vart min morgontrötthet försvann. Hmmm...

Igår var jag till tandis. Fy vad jag har våndats. Fattar inte att man blir värre och värre med åren. Ändå har jag aldrig råkat ut för nå super obehagligt hos tandläkaren.
Dom såg nog det där. Fick vänta länge medan bedövningen skulle börja verka. Dom tog ett kort akutfall emellan. "Haklappen" som dom sätter på en låg mot min hals och min puls gav den en putt varje gång så det var omöjligt att inte flina...
När tandis kom tillbaka var han nöjd med att min ansiktsfärg hade börjat återvändt så han tordes börja jobba =). Herrehu vilket nervrakt man är. Sen när lagningen var över så fylls man av en känsla att sänga sig runt halsen på tandis o medhjälparn och tala om hur duktiga dom var och hur mycket dom betyder för en....Lugn! Jag behärskade mig och tackade för behandlingen och  betalade (Å´gick).

Nä...hade jag ska planera min fredag.

Kram


2010-07-20
16:27:32

Funderar lite...

Härligt att vara "hemma". Det känns faktiskt som det. Alla bitar är inte på plats men det skulle man kanske inte kunna vänta sig heller redan.

Tiden går bara så otroligt fort. Detta är andra och sista veckan som L och jag är lediga. Vi har redan insett att vi inte på långa vägar kommer att hinna med det vi hade velat.
Flerar dagar skulle behövas här vid huset bara. Lite grävning, uppackning, städning för att nämna några.

Imorgon har vi kalas i Övertorneå och det kan vi inte missa. Tyvärr har vi inte ro att stanna över natten är jag rädd. Men vi får se.

Ymir skulle vi borda hämta till Sylvia för mina lektioner där. Det hade ju varit trevligt att hinna ha honom hemma några dagar under ledigheten...men den tanken har jag förstått att vi får lämna. Inga andra hästar finns i stallet här i byn och jag är rädd att det skulle vara fööör stressigt att lämna honom ensam där utan övervakning dessutom när jag sedan börjar jobba.

Men hur som helst så känns mycket bra. Var nyss ut och hängde tvätt...så skönt och mysigt. Var har man varit så länge? Ja det kan man nästan fråga. Det är nu man liksom börjar vända tillbaka till sitt vanliga jag. Känns som om man varit borta i flera år.

Vi kommer förhoppningsvis att trivas bra här, det känns som så nu. Vi är omgivna av vänner som man inte behöver underhålla för att dom ska stanna. Saknar några från jgi också men vi har ju inte flyttat så långt så finns önskan så kommer det också bara blir bättre tror jag. Hoppas jag! Hoppas några saknar mig också....lite iaf.

    

Kram på er// Maria


2010-07-17
19:08:16

Solsveda och klibb!

Det kliar som bara den där man bränt sig. Klibbigt och jäkligt....nä skojjade bara. Man ska ju inte klaga på värmen, det är ganska skönt ändå.
Sitter i svärfars kontor och knappar på datorn. Grabbarna leker i huset intill och kaffesmaken har ännu inte försvunnit. Idag blev det grillad fläskkarré. Gott gott...

Igår åt vi ännu godare...var på Löruddens fiskerestaurang. Allihop, vi, svärmor och svärfar , bröderna med respektive och barn.

Åt laxplanka mumsigt värre.

Dit körde vi ståndsmässigt i en Dodge Nitro som grabbarna (alla) i min familj önskade att vi tog med oss hem. Det är bara tanten i familjen som bromsar (som vanligt). Superfin bil med massor med lull lull. Ungrna tror jag fastnade för den inbygda DVD´n där bak. Dom säger att den är fin utan den också men jag är ganska säker på att den väger tungt.
Men men vi får se.

Vet ni vad! Jag har läst ut en bok denna semester "Om jag kunde drömma" Första boken i Twiglight-serien. Kunde nästan inte släppa ifrån mig den alls. Var tvungen att åka in till Birsta City och köpa de andra böckern i serien.

Nä nu orkar jag inte skriva mer. Ska sätta mig ner med boken igen// Kramis