mariajr

2012-01-30
06:46:39

Grubbel!

Lars tyckte jag behövde en "Grubbel-gubbe"! Vet inte om ni vet vad det är för nått men vi har iaf en sån. En liten lergubbe som passar bra i handen. Till den kan man berätta alla sina grubblerier och sen grubblar gubben åt en så man slipper själv.Grubbelgubbe

Han tycker det är helt otroligt vad jag kan komma på att grubbla före man knappt hunnit upp ur sängen. Han tror inte att det är nyttigt.

Jag tror bara att det är för att det är måndag och man har så mycket energi...å då kommer man på allt "ogrubblat"

I helgen har vi varit till Övertorneå. Gratulerat faster som fyllt 70. HÄrligt vår-vinter väder att köra i. Dit i alla fall då solen börjat lysa så starkt. Det är som vanligt. Man chockas hela tiden över att tiden går så fort. Det börjar nästan bli tjatigt. Men det är faktiskt snart februari. JAg som skulle läsa och göra teoriprovet för mc under vinterna börjar få lite panik snart. Kom av mig med läsningen när höften började jävlas. Sen har jag inte kommit igång igen. Två ortopeder har lovat att jag visst kommer att kunna köra hoj till sommaren. Det måste jag ju tro på. Så inga ursäkter att inte plugga.

Igår var det basket hela dagen känns det som. Klas match kl 10. Tjej-match kl 12 och sen var vi till Pontushallen och såg LF basket åka på storstryk av Norrköping. Nåja...dom kan ju inte heller vinn varja match.

Lovade på nått vis att gå en kurs i "tränar och ...(kan det ha varit) domar" kunskaper. Det kan ju vara bra att kunna några regler när vi ändå är lite engagerade. Eller hur!

Nu skynda till jobbet.

/Maria
2012-01-25
07:24:21

Träning!

Det är bara att inse. Hade träning varit roligt  så hade jag varit smal som en sticka!!!
Nu är inte det så roligt, men mer och mer ett nödvändigt ont.

Var igår på Korpens "tant-gympa". Nåja det var faktiskt inte bara tanter där och en och annan väldigt vältränad sak. Hade man velat och kunnat så hade man kunnat ta ut sej hur rejält som helst.

Jag tog det det försiktigt med tanke på min höft och med tanke på att inte skrämma iväg mig själv med all träningsvärk. Man är ganska nöjd när man varit där, och DEN känslan är faktiskt värd mycket.

MEN känslan idag! Nja... min höft måste bli bättre. Det här är ju löjligt!!! 
2012-01-15
09:41:26

Kylig morgon!

Imorse var det riktigt kyligt. -20.5 grader. Tror det är det lägsta hittills i vinter. Då måste man kika ut för att se att de små djuren har käk. Det hade de inte tillräckligt i alla fall. Lars ut för att fylla till småfåglarna och jag ut för att fylla till Tinni.  Hon blir så lycklig när hon får go-saker. Vi har förberett för lite kyla till henne. Lars har skottat värsta igloon till henne. Snö isolerar rätt bra, hoppas vi!Grannen har beställt kaffe och grabbarna har klivit upp. Eld i kaminen och tillfälle att mysa lite.

Tänk att man var orolig för en mycket snöfattig vinter. Men se! nu har vi hur mycket som helst.

Lite grubbel!
Varför är vi människor stora egoister! Vi är faktiskt det. Vi har väldigt svårt att se när vi själva gör fel. Visst är det självklart att vi själva gör rätt och finns på "de godas sida" och alla de andra har fått det mesta om bakfoten. Det är ju en självklarhet, eller hur! Som värsta Amerikanska patriotfilmen. Våra barn gör aldrig fel och har de eventuellt haft för sig lite "pojk-streck" så var det under bästa välviljan och missförtånd. De MÅSTE ju vara de andra ligisterna och ouppfostrade ungarnas fel. Å´ser man något som avviker från detta...då gör vi som strutsen, så försvinner kanske det jobbiga.

Från och med NU. Snälla! OM du av någon anledning faktiskt VILL bli lärare. Du älskar barn och har en otrolig vilja att lära ut och kommunisera med barn och deras föräldrar (dom finns förresten i alla former). För "jag menar" då får du ju ha att göra med "andras ungar" dom som INTE är lika bra som dina egna. Om du verkligen vill det och inte bara suktar efter de långa ledigheterna, BLI LÄRARE! Det finns för många som har varit där alldeles för länge och inte orkar ta itu med dagens barn och föräldrar. För många som tar den enkla lättare vägen och offrar vår bara och unga idag, för det verkar enklare att följa "mobben".

...
Nu ska jag dricka kaffe med grannen med en härlig, frostig, solig januarimorgon utanför fönstret.

Kram på er alla! / M