Mycket av allt!

Mycket på resan till Barcelona. Mycket att titta på. Fantastiska byggnader...Oootrolig arkitektur =)
Mycket mat, mycket drinkar, mycket ont i fötterna...blåsor och skit.
Upptäckte att det fortfarande bor en liten "party-pingla" i mig. Det var intressant =)

Kan mycket väl tänka mig dit en gång till men då i sällskap av min familj// Natti natti

Insikt!

Söndag redan.
Känner mig lite ...vet inte riktigt men nere.

Idag har vi varit lite "on the edge" här hemma, iaf Lars och jag. Vet inte direkt varför heller. Nu på kvällen tog vi en prommis till stallet tillsammans. Skulle ta in Ymir. Har gjort iordning allt annat så det vara bara att ta in honom. När vi kom dit så var det redan gjort. Men vi fick frisk luft och en skönt känsla att gå brevid varandra i lugn och ro.

Kanske har jag lite resfeber. Likt allt annat just nu med mig så har jag blivit orolig att flyga tydligen. Är det inte pigga hästar, tandläkarn  så är tydligen flygning jag ska rikta in min rädsla på denna vecka. Vart har coola Maria tagit vägen???? Nervrak...

Sen är det en sak till jag inte riktigt kan släppa aget om. Min allergi. Hade hoppats att det bara var en vanlig sämre period. Det har gått sååå himla bra med allergin. Var ju lite orolig när vi skulle ha häst tillsammmans med så många andra och att man är tvungen att vara inne i stallet så mycket. I Juoksengi har det inte riktigt varit så när vi haft hästarna på lösdrift. De få gånger dom stod inne och man måste mocka så har ju LArs fickat nästan 90% av de gångerna. Det är ju inte möjligt nu här i Råneå. Även om han faktiskt hjälpt mig en hel del på den fronten.
Nu denna vecka har jag visat tydligare allergi i from av täpt nästa och tungt att andas. Idag är inte undantaget. Skit också. Hoppas att det ger sig och bara har varit en lite svacka. För nu börjar vintern snart och en sämre allergi tid pga mer stalltid i mer instängt stall= mer häst!

Nåja...vi får se. Nu bastu / M


Vilken härlig morgon!

Gubben står och sätter på arbetskläderna och grabbsen sitter framför tv´n (som vanligt). Vi har ätit frukost och diskmaskinen och tvättmaskinen brummar mysigt. När man hör dom får man ofta en bra känsla...som om "jag där blir det iaf rent".
Grabbarna kommer nog inte att få sitta så länge framför tven har jag på känn. Deras pappa har nog behov av lite hjälp där ute och kommer nog att kalla på dom snart.


Bilden är från förra helgen när det inte låg snö på backen. Kanske ska jag ta en lite bild under dagen.

Själv hade jag en bra western kurs igår igen med Lasse. Ymir var sååå svettig. Det löddrade under tränset. Inte bara för att jag ridit honom helt slut utan även för att vi har otroligt varmt i ridhuset. Många rider i bara t-shirt. Då kan ni ju tänka er hur varmt det blir för en fullt påpälsad häst. Vi har klippt Ymir fram på bingan för att underlätta för honom. Han har redan lagt ordentligt med päls så bara att vara i stallet för honom är en pärs. Men eftersom vi inte kommer att sätta täcke på honom ( jag givetvis om det behövs och man te.x ridit honom och han ska ut i hagen igen), inte under vanliga omständigheter iaf så vill man ju klippa RÄTT. Letade på internet (där hittar man mycket). Hittade info om hur man ska klippa inslandshästar så man slipper täcka dom =)Nä nu ska renbäddas och torkas lite.

/Kramis

Första snön!

Så här såg det ut hos oss just efter att älsklingen åkt till jobbet.

Torsdag 14 oktober 2010

    Är det inte liiiite mysigt? Det tycker jag.

Bara det att jag skulle tagit bilen till verkstan nu på morgonen. Går inte, får ta´t imorgon om vi hinner få på vinterdäcken.
/Kram

Älsklingen hemma en stund!

Nya smala Lomina!

dammig i huvet men visst är hon snygg vår lilla Lomina. Ja hon är ju inte vår mer men ändå. Hon "snackar" på för fullt till Lars och mig när vi kommer till stallet ibland iaf. Å´lite vår häst är hon hur som helst. Tror faktiskt att hon trivs med att vara ridskolehäst på äldre dar.

Lars har kommit hem över natten från Övertorneå. Han hade lite jobb att göra här i trakterna och passade på. Sover gärna bredvid honom. Kanske sover man bättre då också.

Idag hade Lars varit och mockat och laddat hö-påsarna så jag har inte ens besökt stallet idag.
Hade gärna tagit en lite ridtur men kan vara skönt att hinna slappa hemma lite istället. Sov så förbaskat dåligt förra natten...kanske var det fullmåne =)

Kallt och frostigt!

Åkte buss till jobbet idag. Inte galet mycket folk så man fick en ganska bra plats. Det kommer nog att bli fler som vill använda bussen när vintern närmar sig. Å´så finns det irriterande människor som "lossas" sova och har placerat sin väska på den annars lediga platsen. Oftas ungdomar! Det retar mig faktiskt. Borde inte bekomma mig det är bara att sätta sig där iaf...

Igår hade jag en superduktig häst som för första gången i sitt liv (vad jag tror) blev klippt. Inte mycket men ändå.
Han blir sååå  svettig inne i stallet och veterinären trodde att det skulle hjälpa honom mycket om man klippte lite. En trekant (typ droppe) fram på bingan. Ska föfrsöka komma ihåg kameran.
Klippmaskinen var inte av bästa sorten då den dessutom lät som en skördetröska eller värre. Lite misstänksam var han förståss men litade tydligen på mig =).

Nä nu har AutoCad en startat =jobb.
Kram

Tatuering

Är lite sugen på en ny tatuering. Men hur ska man hitta det bästa motivet.
Kikat på www.gaddad.se

Många fina finns det.


Tungt i bröstet!

Att det är svårt med barn! Svårt att veta vad som är bäst. Frustrerande och jobbigt. Är man lite knäpp när man oftast tror att man själv har rätt och andra tänker fel?
Någonstan så tror jag väldigt hårt på att man är lyckligare OM man gör det man själv tror är rätt och inte faller för grupptryck och andras viljor. Men jag börjar betvivla.

Ikväll är jag skitarg på föräldrar som inte är rädd om sina barn. Som tvingar oss andra att inte heller vara rädd om våra barn...fy fan för dom.
Inte kan jag skriva rak ut vad jag menar heller för då går det ut över tredje person.

En barbacka tur på min islänning gjorde mig lite lättare till mods. =)


RSS 2.0