En bit på plats!

Undrar om mitt liv alltid kommer att vara en väntan på att saker faller på plats.
Idag föll en bit på plats. Jag får jobb i Luleå. En riktig utmaning blir det också. Åter till byggbranchen som jag lämnat ganska ordentligt.

Då är det bara att ordna resten. Det verkar iaf som om barnen ser fram emot att flytta. Kanske inte så konstigt. Det som kommer att bli mindre roligt är att komma längre ifrån syrran och mor och far. Men jag tror att det kommer att lösa sig också. Nu när vi inte har affären kommer vi ju hur som helst att ha mer tid än tidigare.

Vi leter hus och ska på visning igen på lördag. Spännande faktiskt. Det gäller bara att kombinera, för att inte säga kompromissa, önskemålen med min älskade make. Vi har lite olika krav. Får ta fram min kvinnlig list och få honom att tro han vill samma sak som jag.......hmmm. 

Borde ju inte vara sååå svårt! :-) 


Fy på mamma!

Fy på dig mamma skriker min yngsta son. Var är mina byxor du skulle ha tagit fram?! Jag fattar ingenting.....som vanligt.
Tar fram imorgonbitti om jag itne gör det ikväll.

Sitter här en söndagkväll med ett vinglas vid sidan. Min älskling öppnade en vinflaska till middag. Fy vad gott.

Tänkte att jag skulle skriva en massa om vad jag gjort i helgen...men stopp. Vad har jag gjort egentligen. Antingen har jag dåligt minne eller så....nä nu kommer det tillbaka. Igår var vi och kikade på hus i Råneå. Min pappa med som besikningsman. Det är superpraktiskt att ha en sån nära till hands.

Vi besiktnade ett hus som vi är intresserad av. Det är inte ute hos mäklare än och vi hade hoppasts på att det inte skulle ut dit heller. Säljaren sipper betala en mäklare sitt arvode och vi slipper dröjsmålet och en jobbig budgivning.'
Bud på huset har vi lämnat redan igår när vi kom hem.

Faktiskt lite mer än vad jag skulle vilja ge. Men vi vill att säljaren också ska vara nöjd. Vi får se vad hon säger. Vi har några andra hus på g Om hon inte tycker att det är tillräckligt, för mer ger vi inte.

Har varit på en trevlig ridtur igen. En väninna skulle visa några ridvägar hon brukar använda. Efter båda vägarna blev hon förvånad över det som hänt där. Efter ena vägen lyckades jag no (tyvärr) smitta över min björnfrossa. efter den andra vägen blev hon (och jag) verkligen överraskade av en "soptipp" mitt ute i den fina skogen. Tror inte det ska ligga någon soptipp där. Byggavfall såg det ut som. Det känns lite läskigt om det ska börja dyka upp sånt i våra fina fina tornedalska skogar.
Hade tyvärr inte med någon kamera denna gång. Man vet aldrig...nästa gång kanske jag dokumenterar ordentligt och skickar till tidningen.

Imorgon hoppas jag att jag har något bra att skriva om.

Idag vill jag påminna om att tänka på allt bra man faktiskt har. Även om man ibland har väldigt svårt för att komma ihåg det. Jag är iaf omgiven av en härligt värld med massor av underbara människor. Självklart kommer jag inte alltid ihåg det. Men när jag gör det så är jag tacksam. Jag har världens bästa far och mor. Som alltid sätter oss, barn och barnbarn först. ALLTID! Jag har även världens bästa syster. Vänner är jag också lyckligt lottad med. Bara dom bästa har gjort plats för mig och min familj.

Kram, imorgon börjar en ny vecka/ M

Skitdag!

Idag började dagen segt. Kändes nästan som om jag bestämt mig för att vara "lite nere".
Inget känns bra.

Förutom då att min underbara yngsting kom hem. Storing kommer om en stund.

Har ingen lust att laga mat.
Önskar att jag hade tagit mej ner till hästarna, men jag orkar inte. Sängen är inte bäddad och jag känner mig som en lortgris. Orkar inte gå i duschen.
Mamsingen ringde och frågade om hon skulle komma och fika med mig.......
Vet inte riktigt vad jag sa men nått i  stil med att jag inte har nå fika. Men mellan raderna hörde jag själv "Kom inte hit".
Kanske jag hade ryckt upp mej om hon kommit.

Skitdag...hoppas jag vaknar på en annan sida imorgon.

M

Sälja djuren!

Även mycket i livet NU börjar lugna ner sig och jag ärligt kan säga att jag faktiskt kopplar av, finns det grubbel.

Igår hade vi ett par som var och kollade in vår lilla Ymir. Han som jag eventuellt hade tänkt försöka ha kvar. L vill att vi gör av oss med ALLA djuren nu. Jag håller också med att det vore vettigast för tillfället. Vi behöver vår tid till famijen just nu. Planering för var vi ska bo osv.

Skulle jag få ett jobb i Luleå så är det inte så snällt att lämna L i Ö-tå med barn, djur, hus å´allt. Stackarn har börjat säga att det blir fööör mycket. Han är en klippa min man, som faktiskt fyller 39 idag. Men hur länge ska han orka med all lyx jag har blivit van med. Ok jag är ju inte helt handlingsförlamad själv...men han gör så mycket. Mycket mer än jag.
Nu vill han bara få lite lugn och ro. Blir vi kvar här i Soukolojoki under nästa vinter så har vi lovat varandra att INTE ha hästar kvar. Det blir jobbigt med allt provisoriskt.

Vi får se hur livet ser ut om 2år.

Näää, nu sätter jag hästen på annons.

/M
Påsken snart över!

Sitter här i köket och fördriver tiden! Borde ha gjort det och det men inte kommit igång än. Lillgrabben har nyss klivit upp. Han var nog riktigt trött igår. Var på väg för att kolla om att var som det skulle eftersom han sovit så länge. Men det ser det ut att vara.

Har många grubblerier i huvudet och som vanligt så får det mig lite handlingsförlamad.
Grubblar på om man verkligen inte kunde ha gjort på ett annat sätt. HUR? Framförallt...HUR vet man när det är rätt.
Tror att många som jag som kommit över 40strecket ändå har svårt att följa med åldern i huvudet. Man känner sig inte såååå gammal som 40 år. Fatta 40 år. Men när man läser ungdomars bloggar (som jag gjort i morse) så blir man ju rädd över hur mycket erfarenhet man har, och hur ska man få dom att fatta att livet på inget sätt måste vara så jobbigt för dom ÄN iaf.
Månne om föräldrarna till de barn som skriver att dom inte vill leva och att allt bara är skit vet om vad deras barn skriver?
Mycket är säkert ett sätt att få utlopp för känslor. Lite som man själv skriver ibland. Allt är ju inte fullaste allvar. Man bearbetar ju genom att skriva. Tror jag förstår allt det där men det är läskig och uppvaknande läsning.

Alldeles nyss i mitt skrivande kom en kille och hämtade "Stjärna". En av våra kaniner. Jag var faktiskt tvungen att fråga om han ägde en orm. Gjorde han det så fick man säkert inget ärligt svar men då har man ju frågat iaf. Han såg mycket trovärdig ut när han sa att han inte gjorde det och att det var till barnen. Stjärna blir "finne" och kommer nog att få ett bra kaninliv.Nä....här måste göras nått.

kram!

Långfredag!

Vilken skön  dag jag (vi) haft. Fixat och donat. Jag har väl varit lite latare än min man som vanligt, men ändå.
Sitter här mätt i magen och bara njuter. Middagen var super....och framförallt lättlagad. Bra råvaror, då är det enkelt.


scan´s oxfilé med Outinens kulpotatis, sallad och Knorrs färdiga pepparsås (ungarna älskar den).

Idag har kaninerna fått rena burar och min nya fina bil är tvättad. Ska sätta Lars Hiace på blocket så den har också fått en genomgång. Gissa om vi hade grejor i den. Ja ALLT möjligt. Spännband, 35 näsduksförpackningar, pant, paraplyer, ett par tumstockar, grindhandtag, skruvar, handskar (typ 15par), slalomskidor (4par), stavar, 3 hästtäcken, lädertömmar, 2 par skor, kaffepanna och primuskök och mycket mycket mer.....jösses. 

Bra att köpa bil av sin mamma. Då ingår att hon kommer med och städar ur den och den andra bilen. Hi hi älskar henne.

Morgonen började inte så bra vädermässigt. Hade det varit bra kanske en tur med en väninna och hennes familj med skoter varit aktuellt. Bara det inte regnade sa vi igårkväll. Klart det regnade.
Nu på eftermiddagen har det varit lite bättre. Solen har också kikat fram och värmt lite. Snön lider nog ordentligt nu. Om vi har tur med vädret imorgon så kanske det  blir en av de sista turerna till Svanstein Ski.

Vi håller tummarna för det.
Nu tjatar gubben om att vi måste sätta annons på hans bil.

Puss och kram alla och ha en fortsatt trevlig PÅSK!

Kuckeli kuu

Skärtorsdag!

Nyligen hemkommen från Luleå (igen) och just städat bort middagen.
Idag har jag blivit bilägare igen. Följt med mor och far och hämta bil från Luleå och tagit hem deras gamla bil som jag köpt. Härligt att vara bilburen igen. Visst har vi ju haft Lars Hiace men jag gillar inte alls att köra den annat än på raka stora väger, inget jag helst åker in i stan med. Absolut inte om jag ska vara ärlig.

Lars och älsta sonen har gått ner till stuggrannarna för att bada bastu. Utebastu nere vid sjön. Mysigt antagligen. Själv väntar jag på min "vampyrserie" som börjar 20.00. En kväll i min stil. idag har det varit mulet. plussgrader och halt. Men hörde att dom lovat jättefint väder till Tornedalen från imorgon fredag. Håller tummarna för en underbar ute-påsk. Lite skoter, någon ridtur och solsken. Det låter väl nått att hoppas på!

De senaste åren har detta varit den mest intensiva helg under året. Denna dag den i särklass största handlingsdagen under året. Alltså mycket mycket jobb. Visst julen är ju en stor mat-helg men handlingen utspridd på fler dagar. Under påsken så handlar man i stort sett endast under skärtorsdagen.
Så nu när man har en påskhelg att tillbringa hur man vill så.........ja, vad ska man göra?
Jag tror jag ska träna på att bara vara ledig.....semester helt enkelt. Vindunken är ju öppnad redan så va´f_n.

Den räcker säkert till fler....välkommen!
GLAD PÅSK!


RSS 2.0