Gott Slut & Gott nytt 2016

Så var året till ända!
 
Oavsett hur året är, går eller förväntas så hamnar vi här. Bara det är rätt underbart när man tänker på det. Något som är tryggt att veta i alla fall.
Jag har haft ett konstigt år. Vet inte hur jag kommer att minnas 2015. Lite som ett misslyckande tror jag. Då tänker jag på mig själv. Inte på mina nära och kära. Dom är bäst!
Själv känner jag att mycket negativa tankar fått ta för mycket plats och dra ner mig. Dåligt självförtroende, svajjande hälsa och "tycka synd om mig själv" fasoner.
Men det får det vara slut med nu. 2016 kommer att bli helt annorlunda. Det känner jag redan. Vet inte riktigt vilka saker som kommer att vara annorlunda men då jag ska ta ansvar för grunden så måste saker och ting bli lite annat. 
Tre ord för 2016 kan vara:
 
FAMILJ
MOD
LYCKA
 
Ikväll ska vi laga mat och umgås med grannarna.
Vi började förmiddagen med poolbad.
Tyvärr fick jag inte ner grannfrun i spa´t, nästa gång kanske!
 
En lugn kväll med mat, lite vin, samvaro och några raketer får avsluta året. En skål för inleda det nya.
 
Gott slut & Gott Nytt År!
/M
 
 

Gott slut!

Den nya diskmaskinen är installerad. Det tog nästan hela förmiddagen. Stackars Lars som inte hade mycket hjälpa av mig. Så omotiverad jag är! Fnissat intill med kommentarer som: Men montera bara! Skruva i den bara! Inte vet jag! Läs installationsbeskrivningen!
 
Nu är den i alla fall på plats och går med första disken. Den känns jätte lyxig. "Vario Speed", Hygien Plus projekterande tidsangivelse mm ... Coolt. Bara den kan diska också ;)
Ser lite roligt ut med nya släta luckor på höger sida och gamla spegelluckor på den vänstra sidan. Jag tycker det är toppen!
 
Ganska fräckt att jag törs ge mig på att klippa grabbarna fortfarande. Isak i alla fall. Så Isak och Lars är klippta :)
 
 
Härligt att gå omkring med ogjort hår och mjukisbyxor. Lars ska iväg och jobba en stund (tyvärr).
Ser matineer på tv.
 
Mailat med min tarmdoktor. Nu skrev även om en gastroskopi. Den har jag aldrig gjort och började tjuta direkt. Kan ju inte vara jättehemskt då folk gör den och är ok direkt efteråt. Men å andra sidan har tanken slagit mig när jag ibland har trögt att svälja och periodvis mycket magkatarr. Som nu. Äter Omeprazol. Jag fattar också att det är vettigt att kolla upp. Skulle man har fått cancer så är det väl bra att få redan på det så tidigt som möjligt. Fy Usch och pyton.
 
Nu har jag sålt en mössa på nätet...vi hörs/ M
 

Julen i Övertorneå!

Hemma kom inte granen upp iår heller! Men i Övertorneå hade granen kommit upp.
 
Julmat hos mor och far och julklppsutdelning, kaffe och efterrätt hos syrran och Robert. Vi hade planerat att stanna en natt till juldagen men det blev två. 
Väntan...
 
Småttingarna...
 
Den minsta med dubbelsidig öroninflamation och feber. Men hon orkade vara glad och inte rädd för tomten även om han inte fick någon kram.
 
Mor och far
 
Tomten
 
Hälsat på faster och Kiruna-gänget
 
Kusinen ser man inte så ofta
 
Väl hemma igen spöade jag Isak och Lars i Monopol. He he...
 
Den tjusiga djlklappen från grabbarna <3
 
/M

Ny går det för fort

Nu går livet för fort tycker jag.
Jag hinner inte med eller hinner inte leva livet framför allt.
Dagarna går, veckorna och månaderna.
Var fan är bromsen när man behöver den?
 
Den 22 december. Granen har vi glömt men hinner än.
Julklapparna är nästan färdiga, inte många i år.
En färdigkokt skinka har vi köpt och grilljerat.
 
Önskan är att vila umgås och få värdefull tid men mina närmaste. Framför ALLT mina älskade pojkar.
De betyder mest men jag känner mig inte tillräcklig.
/M

Både redo och inte redo för jul!

Har inte tagit tag i något av alla "jul-måsten" och känner mig inte redo...det finns faktiskt sådana saker som "jul-måsten". Har inte bakat...men det har andra gjort till oss. 
Vet inte ens var vi ska fira jul. Får vi besök eller får vi inte besök. Har inte förberett någon mat. Men mitt inre säger att det behöver man inte. Maten gör man allt eftersom.
Har inte köpt julklapparna än.
Jobbar sent varje dag och har inte ork efter det. Men samtidigt är det skönt att jobba. Då vet jag vad jag ska göra! Som att sitta nergrottad i ett spel! Då behöver man inte ta tag i livet och vet vad man ska göra.
 
Är trött. Inte så jag behöver sova, utan bara trött. Vill nästan inte ens umgås med någon. Vill krypa in under täcket och stanna där. Nästan lite folkskygg.
Jag är inge rolig just nu.
Det stressar och ororar mina nära och kära. Det stressar mig ännu mera.
Jag är redo för jul eftersom jag behöver vila!
Tagit ledigt mellandagarna!
 :)

RSS 2.0