Halloween

Detta firande tar man inte riktigt på allvar (Eller) , det är liksom inte vår!


Mor och far var på besök igår. Det kändes som längesen sist. Saknat dom. Lite lyxigt blir det ofta då. Som ett restaurang besök. Kan hända min planerade middag inte dög.Var på beök ner i vår grund. Gu va fint det blivit där nere, luktar gott gör det också. Min husband är en klippa. Klart! Jag har ju valt honom <3 .

    
Det är inte helt klart än, men på god väg!

Ni har väl kommit ihåg att ställa tillbaka klockan!?
/M


Hemma morgon!

Klockan har hunnit bli 07.22 och jag har placerat mig framför datorn en stund. Skrivit in några räkningar och tagit undan frukosten. En 40-graders tvätt är snart klar för att hängas upp. Jag har så mycket energi på morgonen, fram till lunch ungefär. Även på helgerna har jag börjat vakna vid 06.00...ibland före.
Tinni (kaninen) har blivit utsläppt och fått fräscht vatten och en brödskiva. Hon blir så glad när hon får komma ut. Snart kommer vintern med mycket snö och då blir det till att stanna inne i buren (om jag inte kommer på någon bra idé).

Varför jag fortfarande är hemma beror på att jag ska på en sån där "trevlig" undersökning på Hermelinen. Skulle säkert hinna en sväng till jobbet men eftersom man ska förbereda med ... ja göra "ren väg" så att säga så ... så är man hellre hemma.

Idag ska jag även komma ihåg att hämta ut biljetterna jag bokat på "Breaking Dawn Part 1". Äntligen kommer den efterlänktade fortättningen på Twilight/ New Moon/ Eclipse.

/Kram 


Frostg morgon ...

En härlig morgon. Tvättstugan fixad, kaffe och bullar och en liten prommis för att hämta granris att sätta under fågelmataren.

Inte många blad kvar på pilen!En kanin som haft race i hagen och letar de sista gröna gräset.


Basket idag me´!

IFK Råneas ungdomar!


Min basketspelare!


Klas lag


/Kramis

Hemkunskap

Isak hade hemkunskaps-läxor!

Till middag fick vi stora plättar.
I matlådan får Lars och jag kålsoppa!Nu är jag helt slut! Hoppas jag håller mig vaken till "True Blood"!

/Kramis


Höststorm!

Jösses vad det blåser.
Men ganska varmt ute.
Mysigt! Synd att man sover på natten och inte hinner ligga och lyssna på vinden så länge.  Kaninen är kvar, med tak å´allt!

Höft-fan håller på stelna ihop känns det som. Hoppas jag glömmer bort den idag.

Kramis♥

En riktig kvinna!


Nu börjar man närma sig att vara "En riktig kvinna". Det är nämligen 1:a gången jag bakat bullar helt på egen hand. Visst är jag duktig. Grabbarna är salig och det första dom säger när dom träffade kompis var "Mamma har bakat bullar"!!! Kompisen ser helt oförstående ut .... det gjorde min mamma igår.

Lars har tittat oroligt på mig några gånger nu. Att se sin fru i förkläde springande mellan tvättstugan och bak är något som han aldrig sett förut. Att jag se satte en sockerbit i kaffet var nog droppen....Du är gravid!!!! Han pratade om nått "Bygga bo stadie"

Å´det är jag verkligen INTE!

Frälsarkransen!


Idag har vi varit på Gudtjänst. Druckit kyrk-kaffe! Ganska mysigt. Isak har börjat sin Konfirmationsläsning idag. Tror att han tycker det var intressant.


Nu slänga mig på rygg en kvart innan middagen ska börja lagas.

/Maria

Söndagssysslor en oktoberdag!

En med dubb och en annan utan. Vi får se vilket som funkar bäst.
 

En laddning hästsaker på väg!

/ M

Konstig söndag!

Blää... jag får ingenting gjort idag. Gillar inte alls när det är så...
Men jag tog kameran med ut samtidigt som jag fick lite frisk luft.Löv! Så mycket roligt man kan ha med LÖV! En labyrint är perfekt att leka "Ta fatt" i!


Lite strul med det ena och det andra som gör att jag tappar lite modet och det känns i magen.

/Kram

Farväl husvagnen!

Där åkte den igår kväll!

Hoppas de kommer att ha många mysiga tillfällen i finvagnen.

/M

Vänta på roligare tider...

...tänkte inte skriva i bloggen förrän jag hade nått riktigt kul att skriva om. Så länge kan jag inte vänta. Jo det händer i och för sig massor med kul men jag har svårt att tänka på det när tankarna går till annat....mindre kuligt!Som mitt tarmhelvete. Det är så där ganska bra men inte så bra att man slipper tänka på det. Samtidigt inte så dåligt så man definitivt vet vad som ska göras. Väldigt nära nu att jag söker mig till nått hockus pockus alternativ. Idag är första gången på mycket länge (tror det hänt en gång tidigare) som jag åkt hem från jobbet pga min kära mage. Sommaren har varit ganska bra men sen drygt två veckor tillbaka så har jag fått ett litet bakslag igen. Pratat med min doktor idag och direkt ökat kortisonet sex gånger. Han ska ringa mig igen på fredag. Sen pratade han om nå cellgiftsliknande behandling..... jag han sa det "Cellgifts"-liknande. Huga...


Min inflamation i höften som också blir värre och stör mitt liv mer och mer skulle helst behandlas med antiinflamations- piller. Men ingen av dessa får jag ta pga min tarm......

Från det ena till det andra.....igår tömde vi klart husvagnen.

Ikväll kommer köparna och ska hämta. Känns både sorgligt och bra. Bra för att vi kan behöva pengarna och slipper magasinera den över vintern. Samtidigt så skulle vi behöva en husvagn med lite annan planlösning nu när familjen blivit större (stroleksmässigt och viktmässigt).
Sorgligt för att den är ju så fin. Fräsch, betald och vår!
Vi köper säkert en annan längre fram.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan/ Maria

RSS 2.0