Hemma...

Äntligen hemma en helg :D Både lördag och söndag.
När jag kom hem i torsdagskväll möttes jag av bästa uppvaktningen hemma. Mor och far på plats och min familj. Smörgåstårta, tårta, lussebullar, pepparkakor och städat hemma. Sååå skönt. Går inte att beskriva. Är så tacksam över alla jag har i mitt liv. Synd bara att syrran och hennes gäng inte hade möjlighet att komma. Å Sundsvallsgänget finns lite långt bort. 
Ibland måste man påminna sig själv om det. Jag har varit ganska låg några dagar. Tror det är för att jag är trött. Nytt jobb och allt som kommer med det. Många resor och utbildningar blir MYCKET. Samtidigt vill man inte klaga eftersom det är sånt jag saknat tidigare. Nu har jag ju mycket av det jag saknat och så känns inte det heller bra.
MEN jag är rätt övertygad om att det har att göra med att jag helt enkelt är trött och sliten. Så nu när jag är rätt övertygad om det så vet jag ju att det är övergående och jag kan äntligen börja koncentrera mig på att ta tag i mitt nya jobb på allvar. 
 
Besök på Marbodals fabrik i Tidaholm var snabbt men i många fall riktigt intressant. Kanske inte den mest avancerade fabrik jag varit på men givande att ha sett processen. En gammal fabrik men välstädad och trevlig. Där man annammat modern teknik men samtidigt behållt gamla teknik där den nya kanske inte visat sig vara så bra. 
 
 
 
 
 
 
Fredag på jobbet :) Fick in tre kök att rita på... hurra!
Även om jag känner att det kanske var lite tokigt att lära mig två olika "köks-cad-program" samtidigt. Jag blandar lite ihop de två. Men super att jag får börja träna!
 
Sen kom Malin och Mårten och gratulerade mig på födelsedagen. Världens bästa fredag på länge. Vi hade faktiskt fika och smörgåstårta för fler ...men ...då räkte det till mer för oss!
Mitt humör vändes totalt. 
Igår kväll var poolen värd vartenda öre.
 
Nu har vi bara en härlig morgon.
Puss på er alla....
 
 
 

Kök i Tidaholm...

Vila på rummet. Snart ska vi samlas nere i baren för en sista gemensamma middagen. Mysigt hotell men matsedeln kunde variera mer...blir nog Flankstek IGEN antar jag.
Skulle nog egentligen behövt jobba lite men känner att det nog inte skulle bli så mycket gjort. Man har fyllt huvet som vanligt med en massa och behöver smälta det. 
Tänk om man hade så här fina utställningar hemma på XL Bygg. Kanske blir det så...snart!
 
 
 
 
Många tjusiga lösningar. Denna gång har utbildningen handlat mest om produkterna och materialen. Vad som går att göra och vad som inte går att göra och varför. Viktigt kunnande i många fall.
 
Mor och far har anlänt till Råneå och grabbarna eftersom Lars och är på tjänsteresa. Hoppas han också har trevligt på sin tur. 
 
Nu har i alla fall jag genomgått en "raggardusch" och ser ut som en riktigt läcker 46-taggare (45 nu, 46 om några timmar.... ;)
 
 

Packa igen ...

Förra helgen var jag på Euro Forum mässan i Genua/ Italien. Vi "kryssade" dit från Marseille/ Frankrike. Chefen och jag. Först var det tänkt att jag skulle åka ensam men jag bad Anders följa med. Ny i företaget och allt vet jag inte om jag fått så mycket ut av det annars. Han var inte svårövertalad i alla fall så ...
Övernattade först flott på Arlanda. Misstänker att det var det finast hotellrum jag bott på. Nåja, kanske nya hotellet i Ö-vik var flottare.
 
 
Sen mot Marseille seaport via Munchen. Inchekningen på båten där samtidigt EuroForum startade var nog det mest förvirrade jag varit med om. Törs nog säga att jag hade kunnat göra det bättre själv på en fredag eftermiddag. Jösses säger jag bara. Är verkligen fransmän så där ostrukturerade. En kort beskrivning är en lång disk mot vilka alla besökare strömmade på uppmaning av personerna bakom disken. Man köade i odefinierbara köer på både två, tre och fyra ställen.
 
Mässanställda virrade värre och tjattrade hela tiden, sprang på varandra och hojtade, pekade hit och dit....besökarna blev mer irriterade vart efter tiden gick. Själv tyckte jag det var rätt intressant. Kanske skulle det klarna när det blev mindre folk kvar.
 
 
Hur som helst kom vi förbi och in i båten bland de första. Väl inne lämnade kollade vi in den egna hytten och hittade en bar. Upptäckte att det var bara att beställa och börsen var bara onödigt att släpa på under denna resa.
Resten av det skandinaviska gänget hittade oss och båten lämnade hamnen. Middag och mingel.
 
Framme på morgonen i Genua. Frukost och buss ut till mässan.
 
 
Många fina produkter, massor av nyheter.
 
 
 
För mig är ju ännu det mesta av det gamalt
 
också nytt så... Tyckte mässan i sig var dålig. Vi var där hela dagen så fötterna knappt kändes mot slutet. Varje monter skulle presenteras, ca 10 min/ monter.
 
 
 
För många i samma grupp och presentationen på tyska senare översatt till danska. Förstod kanske 30 % av vad som sas. I slutet av dagen fick vi strosa själva i montrarna och då gick det bättre. Men Nja.....så där tyckte jag att det var.
 
Åter på båten var det "maskerad"...ja inte för mig men för många. Flera hundra pirater hade intagit båten. Mingel, middag och party. 
 
 
 
 
Har många fler bilder att visa från mässan men jag orkar inte. Väskan är halvpackad, får fortsätta imorgon. 
Imorgon flyger jag till Arlanda vidare till Jönköping och sen taxi till Tidaholm...
 
Sen....sen kan man börja jobba på riktigt.
 
Kramis
 
 
 
 

Danmark...

 
 
Godaste pizzan ever åt jag på Rafaels...för att få smaka dessa måste man boka bord. 
 
Man orkade inte med så mycket mer än plugget på dagen och sen middag. Min "klasskompis" hela veckan var Eirik. Men han knorrade inget även om han fick släpa en 40-taggare till måltiden. 
 
Eirik, smal som en sticka men hungrig...efterrätt ett måste! En sån där som man är avundsjuk på för de verkar kunna stoppa i sig vad som helst utan att ens lägga på sig ett uns. Till råga på att sa han att han inte tränade mer...det tror jag vad jag vill om. Säkert sprang han åtta varv runt hotellet när jag gått och lagt mig ;) !
Men en mycket ödmjuk och trevlig kille.
Min efterrätt!
 
 
Flemming i full gång att utbilda oss...på Danska!
 
Gänget på Schmidt-Nordic. Leif, Jacob och Flemming.
 
Hej då för denna gång.
Nästa bilder blir från EuroForum mässan...
 
/Maria
 
 
 
 
 
 
 
 

Saknar Hemma!

 
 
Denna morgon känner jag mig faktiskt riktigt sliten. Efter kursdagen gick vi och åt på en Mexicansk restaurang och därifrån tillbaka till hotellet. Men jag låg vaken länge och såg en tv, kunden inte riktigt slappna av och sova. Det är nog det som känns idag. Även att min mage givetvis ska krångla lite. Bra att jag har bra blodvärd (om vi säger så) :(
Halva tiden har nästan gått nu. Skönt för jag börjar längta hem. Utbildningen är bra och helt nödvändig i mitt jobb så det är bra. Men vi har högt tempo och klämmer in mycket. Brukar vara bra i mitt fall vanligtvis, jag hoppas verkligen att det är så nu också. Önskvärt är ju att jag får börja jobba med det direkt när man kommer hem igen men så känns det inte riktigt som att det blir. Mässa nästa helg och rätt snart efter det Tidaholm igen för mer utbildning i det andra köksmärket...
Gäller att bara pyssla med saker på fritiden som ger mig energi. Träna kanske!!!
Kanske i form av långa lugna friskluftspromenader som Lars och jag tagit oss tid till den senaste helgerna. Sen vila vila vila...nödvändigt vis inte i form att tv-soffan. Den har en förmåga att ge en dåligt samvete som i sin tur tar energi.
     
   
 
 
Nu frukost. Ha en bra onsdag allihop/ M
 

Det var en gång en norsk, en dansk och en svensk...

Ett tag under dagen var jag nästan övertygad om att detta går aldrig vägen, jag kommer inte att lära mig ett dugg, all energi kommer att gå åt till att försöka separera orden i de andras meningar. Så tänkte jag!
 
Behövde ju inte oroa mig för att hitta till kurslokalen. Min kurskompis Eirik (Norrmannen) och jag blev hämtade av Flemming (Dansken) vid receptionen. Enkelt och tryggt. Nog för att jag tror jag hade kommit i tid till kursstart ändå men det här kände bättre. 
Det är klart att Eirik kommer från Bergen i Norge...det funkar stundvis bättre med engelska. Förutom att kursen vi går denna vecka normal brukar vara två veckor så ska jag lyssna på en norrman och en dansk samt en massa ord på tyska och franksa.
 
Lunchen :D
 
 
Alltså ... nåja från att jag kände det rätt hopplöst i början på dagen så känns det rätt ok nu. Kan vara vinglaset och den goda oxfilén på restaurang...
 
 
eller så är man bara så trött i huvudet så man inte hade förstått nått även om det var på svenska. 
Imorgon börjar vi tidigare, så nu blir det natten!
/M
 

Resa till Danmark

Nu vet jag vilken ö som heter vad i Danmark :)
Flög till Billund som ligger på Jylland. Från Billund är det ca 45 km till Kolding där jag nu ska vara en vecka. 
Känns lite ovisst än. Flemming som är den enda jag har kontakt med hos Schmidt är inte den som skickar flera mail för att vi ska vara förberedda på vad som gäller. Tror vi börja kl 11.00 idag, för det är det enda klockslag för dagen som jag har. Har skickat ett mail om vad jag ska ha med mig, om något, och lite andra praktiska frågor men det mailet har jag aldrig fått svar på. Det enda han svarat på tidigare var på min fråga OM det blir någon utbildning vecka 45 och det har han svart på så nu är jag här. 
...
jag fick svar nu! Jag skulle tydligen haft med en pärm :( Nåja det får gå ändå. Å är det den pärmen jag tror så är jag glad om jag slapp släpa den på resan igår.
 
 
Den andra eleven heter Eirik och skall också bo här. Igår när jag satt och åt på en restaurang intill satt en kille där som sneglade lite på mig. Nickade "Hej" när han passerde mig på väg ut från restaurangen. Han satt även nu på frukosten och kikade ....så jag var ju tvungen och fråga om det var Eirik. Kanske han var lika vilsen som jag? Men nä det var inte Eirki ! Men nu vet jag det.
 
Om en kvart kommer Flemming och hämtar oss från hotellet. Det ringde han om så nu känns allt lite mera under kontroll. 
Jag går hårt fram direkt....tatueringen får synas idag. Det är lika bra, har de några fördomar så tar vi dessa direkt och jag får visa min mjuka virriga sida under resten av veckan. Eller...vänta nu, borde jag tagit det senare ...
 
/ Maria i Danmark
 
 
 
 

RSS 2.0