mariajr

2014-11-29
10:29:00

Hemma...

Äntligen hemma en helg :D Både lördag och söndag.
När jag kom hem i torsdagskväll möttes jag av bästa uppvaktningen hemma. Mor och far på plats och min familj. Smörgåstårta, tårta, lussebullar, pepparkakor och städat hemma. Sååå skönt. Går inte att beskriva. Är så tacksam över alla jag har i mitt liv. Synd bara att syrran och hennes gäng inte hade möjlighet att komma. Å Sundsvallsgänget finns lite långt bort. 
Ibland måste man påminna sig själv om det. Jag har varit ganska låg några dagar. Tror det är för att jag är trött. Nytt jobb och allt som kommer med det. Många resor och utbildningar blir MYCKET. Samtidigt vill man inte klaga eftersom det är sånt jag saknat tidigare. Nu har jag ju mycket av det jag saknat och så känns inte det heller bra.
MEN jag är rätt övertygad om att det har att göra med att jag helt enkelt är trött och sliten. Så nu när jag är rätt övertygad om det så vet jag ju att det är övergående och jag kan äntligen börja koncentrera mig på att ta tag i mitt nya jobb på allvar. 
 
Besök på Marbodals fabrik i Tidaholm var snabbt men i många fall riktigt intressant. Kanske inte den mest avancerade fabrik jag varit på men givande att ha sett processen. En gammal fabrik men välstädad och trevlig. Där man annammat modern teknik men samtidigt behållt gamla teknik där den nya kanske inte visat sig vara så bra. 
 
 
 
 
 
 
Fredag på jobbet :) Fick in tre kök att rita på... hurra!
Även om jag känner att det kanske var lite tokigt att lära mig två olika "köks-cad-program" samtidigt. Jag blandar lite ihop de två. Men super att jag får börja träna!
 
Sen kom Malin och Mårten och gratulerade mig på födelsedagen. Världens bästa fredag på länge. Vi hade faktiskt fika och smörgåstårta för fler ...men ...då räkte det till mer för oss!
Mitt humör vändes totalt. 
Igår kväll var poolen värd vartenda öre.
 
Nu har vi bara en härlig morgon.
Puss på er alla....
 
 
 
2014-11-26
18:25:00

Kök i Tidaholm...

Vila på rummet. Snart ska vi samlas nere i baren för en sista gemensamma middagen. Mysigt hotell men matsedeln kunde variera mer...blir nog Flankstek IGEN antar jag.
Skulle nog egentligen behövt jobba lite men känner att det nog inte skulle bli så mycket gjort. Man har fyllt huvet som vanligt med en massa och behöver smälta det. 
Tänk om man hade så här fina utställningar hemma på XL Bygg. Kanske blir det så...snart!
 
 
 
 
Många tjusiga lösningar. Denna gång har utbildningen handlat mest om produkterna och materialen. Vad som går att göra och vad som inte går att göra och varför. Viktigt kunnande i många fall.
 
Mor och far har anlänt till Råneå och grabbarna eftersom Lars och är på tjänsteresa. Hoppas han också har trevligt på sin tur. 
 
Nu har i alla fall jag genomgått en "raggardusch" och ser ut som en riktigt läcker 46-taggare (45 nu, 46 om några timmar.... ;)
 
 
2014-11-23
22:48:00

Packa igen ...

Förra helgen var jag på Euro Forum mässan i Genua/ Italien. Vi "kryssade" dit från Marseille/ Frankrike. Chefen och jag. Först var det tänkt att jag skulle åka ensam men jag bad Anders följa med. Ny i företaget och allt vet jag inte om jag fått så mycket ut av det annars. Han var inte svårövertalad i alla fall så ...
Övernattade först flott på Arlanda. Misstänker att det var det finast hotellrum jag bott på. Nåja, kanske nya hotellet i Ö-vik var flottare.
 
 
Sen mot Marseille seaport via Munchen. Inchekningen på båten där samtidigt EuroForum startade var nog det mest förvirrade jag varit med om. Törs nog säga att jag hade kunnat göra det bättre själv på en fredag eftermiddag. Jösses säger jag bara. Är verkligen fransmän så där ostrukturerade. En kort beskrivning är en lång disk mot vilka alla besökare strömmade på uppmaning av personerna bakom disken. Man köade i odefinierbara köer på både två, tre och fyra ställen.
 
Mässanställda virrade värre och tjattrade hela tiden, sprang på varandra och hojtade, pekade hit och dit....besökarna blev mer irriterade vart efter tiden gick. Själv tyckte jag det var rätt intressant. Kanske skulle det klarna när det blev mindre folk kvar.
 
 
Hur som helst kom vi förbi och in i båten bland de första. Väl inne lämnade kollade vi in den egna hytten och hittade en bar. Upptäckte att det var bara att beställa och börsen var bara onödigt att släpa på under denna resa.
Resten av det skandinaviska gänget hittade oss och båten lämnade hamnen. Middag och mingel.
 
Framme på morgonen i Genua. Frukost och buss ut till mässan.
 
 
Många fina produkter, massor av nyheter.
 
 
 
För mig är ju ännu det mesta av det gamalt
 
också nytt så... Tyckte mässan i sig var dålig. Vi var där hela dagen så fötterna knappt kändes mot slutet. Varje monter skulle presenteras, ca 10 min/ monter.
 
 
 
För många i samma grupp och presentationen på tyska senare översatt till danska. Förstod kanske 30 % av vad som sas. I slutet av dagen fick vi strosa själva i montrarna och då gick det bättre. Men Nja.....så där tyckte jag att det var.
 
Åter på båten var det "maskerad"...ja inte för mig men för många. Flera hundra pirater hade intagit båten. Mingel, middag och party. 
 
 
 
 
Har många fler bilder att visa från mässan men jag orkar inte. Väskan är halvpackad, får fortsätta imorgon. 
Imorgon flyger jag till Arlanda vidare till Jönköping och sen taxi till Tidaholm...
 
Sen....sen kan man börja jobba på riktigt.
 
Kramis