Skit höft!

Nu är snart måttet rågat.
Var till en sjukgymnast igår för min värkande höft. Han kändes trovärdig och gjorde en grundlig undersökning.

Resultat= Inflamation i höftleden. Försöka få en läkare att skicka mig på röntgen, en annan kontorsstol som avlastar höften och hitta ett antiinflatatorisk läkemedel (finns knapt några jag får ta pga min tarm).

Får inte träffa en läkare förrän på onsdag nästa vecka...bläää
Ont i rumpan av min nya stol.

Snart går jag hem och lägger mig.

/M

Söndagsaktiviteter!En härlig söndag med mycket stök och bök. La ut en annons på blocket med hästgrejor. Lars tycker mina (våra) hästsaker tar fööör mycket plats, speciellt med tanke på att vi ingen häst har mer. Tyckte han hade en poäng så ut med annons bara.

Den hästgrej som lockade mest var thermobaren, den gröna hinken längst ner till höger. Jösses vad det ringde på den. Helt klart så hade jag satt den för billigt. Men vi blev av med den och mycket mer. Nu är det bara småkraffset kvar.

Lars tvättade hojarna, Isak bakade, vi flyttade kaninen och klippte ner lite växter. Finväder var det också.

Husvagnsspekulanter på kvällskvisten.

Idag måndag har Nina och jag gjort slut på sommarvilan. Första träningspasset på gymmet. Åldersnojjan slår till med full kraft när det mesta man gör bara gör ont och man törs inte ta i det minsta.

Men på onsdag ska vi dit igen. Tänkte som så att det är lika bra att köra på. Brister det nånstans så kanske man hittar var det är fel =) det är väl ett bra sätt. Man kan ju inte sluta röras bara för att man fyllt 40 och blivit lite tjock....eller hur!

/Maria

Bakslag ...

Skitmage!
Ett bakslag...och jag som ska halvera min kortison nästa vecka. Är rädd att det inte kommer att bli så. Nu skulle jag ju inte bli orolig av upp och ner gångar och bakslag... men det är svårt att låta bli. Kan man i detta fall skylla på vädret månne! Många skyller mycket på vädret.  

Idag har jag inte kunnat tänka på så mycket annat. Stressigt!

Jag ger det en, kanske två dagar sen kontaktar jag min läkare. Kanske är det bara idag. Hoppas hoppas ...

/M :)


Hösten "Ett faktum"!

Vi vaknade en och en halv timme före klockan idag. Å´vad hittar jag väl där....va hittar jag där!? Den första frosten. Bildbevis:
Vi hade ställt klockan idag för att delta i den omvända Majrunda. Majrundan körs 1 maj, lite som att hälsa mc-säsongen välkommen. Så idag kördes den "omvänt". Luleå - Piteå - Älvsbyn - Boden. Jag har nog aldrig sett så många motorcyklar på en gång förrut. Mycket trevligt och lite overkligt för mig. Satt där "ensam i min hjälm" och tänkte på det. HerreGu....Tänkt! Här sitter jag på en motorcykel bland hundratals andra. Måste erkänna att det kom ett litet fnitter där i min ensamhet.


Coolt!


Hemma igen.

Vilken överraskning när vi kom hem....här hade grabbarna minsan jobbat medans föräldrarna varit ute och roat sig.


Ni ser rätt. Dom har fixat ett jordgubbsland till oss. Lite hjälp från grannarna då men i alla fall. Tjustigt!

Igår var vi på "Lilla Mistura". En peruansk matfestival här i Kängsön. Det var intressant mat. Endel mycket gott och annat man nog måste vänja sig vid. Kryddning vi inte är van vi här osv... Bl.a använder vi inte så mycket sötpotatis. Helt klart intressant.

Fick även en för tidig födelsedagspresent av älsklingen. En poncho av alpacka ull som indianerna i Peru gjort. Älskar den redan.


Kommer att njutas av frusna vinterkvällar!

Grannarnas bustroll Nilo har jag hälsat på
 En ståtlig herre i sina bästa år.

Nu är jag helt slut...

Kram


Regn regn regn ...

Som det regnat idag så är jag nöjd med valet att köra Risk2 - utbildningen den 22 september istället. Bara hålla tummarna för att det inte blir frost istället.

Idag


Blött, blött, blött...

Svärmor och svärfar har åkt hem idag. Det hade varit trevligt om dom stannat några dagar till. Det har varit ganska avkopplande att veta att grabbarna har någon som är hemma när de kommer från skolan. Säkert jätte skönt för dem också.

Kramis


Den vackra hösten !Motiv från Niemiselsbesök!

Dagarna går...


Idag har köpt plantjord och blommor. 1:a gången iår. Normal så gör man det väl på våren men jag är ju lite tvärtemot så ...tyckte det blev fint.

Igår var vi till Juoksengi, Svanstein och Övertorneå. Vi sa Hejdå åt faster Elna. Vi kommer att sakna henne men hon har det nog bra där hon är nu.

Farmor och farfar (svärmor och svärfar) är på besök. Mysigt och det blir inte så ofta. Härligt att vi fått så fint höstväder i helgen.

Igårmorse före vi körde till Övertorneå var jag på min första körlektion. Målet i höst är att få bli godkänd för att vara med på Risk2 utbildningen, den sista för i år är 22 spetember. Jag måste ha gått den för att få göra teoriprovet. Det hade ju varit skönt att "bara" ha körningen kvar till nästa sommar. Teorin kan man ju göra när man vill under vinter tänkte jag.

Eftersom min höft inte är vad man skulle önska och det har blivit en konst att komma av mc´n så valde jag att låta HD´n stanna hemma och Lars fick väcka liv i Suzukin. HD´n är 90kg tyngre och jag når inte lika bra ner på den så.....ett klokt val.
I torsdags fick jag även min andra kortisonspruta så den kanske hjälpte lite.

På fredagmorgon, 06.30 körde vi mc till stan. Jag måste nog erkänna att jag var rätt orolig att ha en trafikskolelärare bakom mig som hade koll på minsta grej. Man vet ju inte helt säkert om man kan det där nå-mer. Först körde vi omkring närområdet vid trafikskolan. Han ville naturligtvis kolla hur jag hanterade mc´n och om han tordes ta ut mig i den "riktiga" trafiken.
Det gick tydligen vägen och vi körde ut på övningsbanad vid F21. Där krypkörde vi och bromsade hela resten av tiden. Om jag är försiktig annars i min körning så är jag tydligen INTE det när det gäller bromsningen. Alldeles för aggresiv och lyckades låsa, förutom bakhjulet, även framhjulet. Gulp.... inte kul. Har ju hört att om man gör det så lägger man omkull cykeln omedelbart. Det gjorde jag nu inte men fattar vad dom menar. Ska INTE göra om det.

Hur som helst så sa han att jag kunde anmäla mig till Risk2 direkt när jag kom hem...HURRA (tror jag)!

Trots att jag fått godkännt att göra Risk2 så kommer jag att köra lektionerna jag bokat med körskolan ändå. Även om älsklingen är den bästa körläraren jag kan ha så känns det bra att köra lite med någon som har vana av nybörjare och kanske kan ge bra tips och framförallt ser vad man måste öva på mer.

Sorry honey ;)Kolla...äntligen har vårt hus fått lite siffror.

(Ja vet, skruvskallarna ska bli svarta)

Ikväll ska vi grilla entrecote/ Kramis

RSS 2.0