Kallt igen!

Jättekallt igen. Om jag ska vara ärlig så har jag inte så mycket emot att det är kallt då och då. Känns som om bakterier dör då och det blir fräscht. Ändå vet jag ju att bakterier inte dör i kyla...bara sover. Ska vi ha ihjäl dom så får vi koka och då dör ju vi också.....nä nu blev det lite invecklat. Suck!

Fredag igen och jag känner mig lite loj och apatisk. Så brukar det inte vara på fredagar......men det kanske ändrar sig än.
Sökte mitt första jobb i veckan. E-postade en annsökan bara. Måste ju få prova på hur det känns. Inte nått jobb jag egentligen skulle orka med just nu och antagligen inte trivas med heller. Försäljare på Norran Norrland med mycket jobb hemifrån. Fick iaf fall ett så upphetsande svar som att dom mottagit ansökan och om jag inte hör av dom på ca 2 månader så har dom tillsatt tjänsten av annan sökande. Coolt!

Men man ska ju aldrig säga aldrig. Det ska börjas i tid det som krokigt skall bli (eller nått liknande).

I helgen får vi inte mycket gjort i flyttandets tecken. Imorgon ska vi jobba för att förbereda för inventeringen som är på söndag. Imorgon kväll ska vi även på Näringslivsgalan här i Ö-tå. Hoppas att det blir trevligt.

På söndag får vi även Agneta och Anna-Maria som hjälp vid inventeringen. Det kommer att ta hela långa degen och lite till antagligen.

På söndag ska även Ymir komma hem från Lannavaara. Är lite orolig för hur han kommer att vara. Har dom inte klarat av honom så kanske han fått en hårdare behandling som gör att han inte känner sig trygg. Vi får se. Kan ju vara lugnt också. Sen är det bara att hålla tummarna för att han går att ha med våra två här hemma igen. Sist gick det ju bra efter att dom fått gå brevid varandra någon vecka i två hagar. Det blir nog bra.

Kram på er alla. Nu är det kaffe sen ska jag vara lite "morgonledeig" i ca 30-40 min innan jag komemr åter till jobbet. Tvätten ni vet.

/M

Humörsvängningar!

Sitter i köket och skriver. Lars och jag lagar mat. Ikväll blir det strimlad lövbiff i nån sås med dijonsenap och vittvin, ris till. Hoppas det smakar.
Lars och pappa har kört de första kartongerna till Soukolojoki. Mamma och jag packade ner lite från köket som vi kan klara oss utan. Mycket kvar men iaf fyra lådor blev det tror jag.
Både Lars och jag är lite tystlåtna. Försöker ha lördagkväll med mys och trivsel. Men vi har redan fattat att inte öppna munnen fööör mycket för då grälar vi bara.
Han har hällt upp lite wiskey och jag ett glas rött. För det har man väl till på lördagkväll när man har mys?
Jag tror vi känner så här när det känns hopplöst mycket. Fattar inte vad man ska spara och vad man ska slänga. Vi har så jävla mycket saker.

Skål!

Rensning!

Jag håller på att bli galen, Lars blir galen och syrran blir galen....jag ger upp.
Nu är det ju så att vi säljer affären. Fr.o.m 1 mars är det andra som styr och ställer i "min" butik. Ok, det kan jag leva med....tror jag.
Vi har letat hus att hyra. Senast sista februari så ska va vara ute från fastigheten. Hade varit en baggis om vi bara varit famljen....men lägger man till några hästar, skotrar, fyrhjulingar mm mm så stöter man genast på svårigheter. Nu har vi i alla fall bestämt oss och hyr ett hus i Soukolojoki. Huset helt ok och där får vi även låna plats för att kunna ställa in div.prylar. Jätte bra.

Det här med att bli galen då....jag förstår inte varför jag är så chockad över hur mycket prylar vi egentligen har och att jag (vi) inte rensat tidigare. Slå vad om att jag skulle bli en lyckligare människa utan allt skräp.

Syrran håller på att stressa upp sig för att hon påstår att jag inte tar det på allvar. Hon tror att jag kommer att börja packa sista vecka och stå där mellan kartongerna och böla. Jag är rätt säker på att så inte blir fallet (kan ju inte lova). Jag vill bara rensa först. Ordna och slänga först så jag inte tar med mig onödigt skräp en flyttning till.
I helgen kommer vi säger hon! Då kommer vi....å´DÅ ska det slängas. HJÄLP!!!

Lars blir galen på att jag sparar fööör mycket (ska han säga). Enligt han är det mesta föör mycket om man inte kan kalla det för verktyg. För börjar man påstå att det måste gå att slänga lite av han verktyg...puh.....(inte att rekomendera)! Det måste man väl fatta att det är värde i det! Vad kostar inte det OM man måste köpa nytt!!!!

Hur som helst så har jag slängt allt vad gamla grattiskort heter och hårsnoddar och mycket annat små skit man sparat på. Men jag har också upptäckt att det måste dröja länge innan jag kan behöva trosor och strumpbyxor (har ju inte kollat om jag kommer i dom då förståss). Jag har tömt pärmar. Inte mycket papper tidigare än 2004 kan finnas anledning att spara.

Kanske jag kan hinna med ett skåp ikväll också.

Sätter in en bild som ger mig lite ork!

Hemma efter en ridtur sön 17jan 2010.
Kram på er!Förändring!

Idag är det ganska mycket varmare än igår och ändå har vi -24 eller nått liknande. Klockan är snart helvåtta och jag sitter i butiken och jobbar, ja inte just nu då. Vi har tagit ut hästarna och gett dom hö, Lars har kört ut leveransen till skolan och sitter nog snart på utbildning i Övertorneå.
Kaffet i fikarummet är förberett och jag har lite kvar att göra innan jag tar en tur ner i duschen. Snart kommer syrran....synd att jag inte hunnit mer och var helt färdig själv. Kassan fixade jag igårkväll och vi är nog redo att öppna butiken snart.

Igår satt jag och skrev på "Avsiktsförklaringen" vi ska skriva under för butiksförsäljningen. Vet faktiskt inte riktigt var jag ska placera min känsla jag har just nu. Verkligen skönt att få lämna över till nya friska, utvilade tag. En dröm nästan, för bra för att vara sann. Byn får ha butiken kvar ännu ett slag och jag behöver inte bråttas med att vara tröttar än jag kan beskriva. Vi kan vara nöjd över det vi gjort... håller på att lära mig tänka så. Att det inte är konstigt att man är trött, orolig, lynnig och jag vet inte allt. Men att ingen kan ta ifrån oss det vi faktiskt gjort. Vill nästan se det som att det var detta som var meningen. Det behövdes några rastlösa typer med hur mycket energi som helst under några år. Vi har fått butiken på fötter, renoverat en fastighet i så dåligt skick så somliga hade nog sett det som omöjligt utan en massa pengar. Vi (Lars då framförallt) med super mycket hjälp från släkt och vänner har fixat det ändå.

Men samtidigt när man gjort detta och hittat någon som vill fortsätta så ska man skapa ett annat liv ganska snart och man vet inte ens var man ska bo. Vad ska jag göra, vad vill jag göra, vad är vettigt ! Jag slår åter igen knut på mig själv och alla tankar om vad som skall komma härnäst.

En famlj må väl vara hänt att hitta en lösning till...men en familj med fyra (tre hemma) hästar. Det kommer nog att gå bra och vi löser det....men ovissheten är ett faktum just nu iaf.
När det blir så här att jag skulle önska att jag tog ett steg i taget och fixade det här så blir man nästan handlingförlamad, det känns så. Allt går hur sakta som helst när det inte får göra det.

Jag är säkert på att jag har en annan story om ett år om hur allt gick till osv Kommer säkert också att ha en uppfattning på hur mycket man verkligen hinner göra på 8 veckor.....suck....eller vad man INTE hann göra.

JOBBET!
Måste gå / M


Det nya året!

Lördagmorgon (-23gr) och gubben och jag är i butiken och hoppas på bra kundinströmmning. Grabbarna sover än och det känns ganska härligt. Under detta jullov har mina båda grabbar börjat sova länge på mornarna. Självklart för att man är uppe så sen på kvällarna men ändå. Tidigare har det liksom inte spelat någon roll när en av dom lagt sig han har varit uppe för 07.00 i alla fall.
Kan det betyda att vi kommer att få svårare under det nya året att få upp dom på morgonen?? Hmm...

Nyårslöften? Nä inga som vanligt. Rädd föra tt jag inte klara av att hålla dom. Men OM jag skulle ge några så skulle dom kanske vara av detta slag (likt många andras).

Bli en bättre människa, då menar jag bättre och tåligare mamma. Som faksiskt minst fyra gånger under året ska ha nybakta bullar när grabbarna kommer hem från skolan.
En bättre och sexigare fru. Ca 6 kilo lättare och givetvis lite muskulösare. Vara noga med att "fixa till" mig och ha städat och fint hemma. Göra en god middag varja helg som ska vara färdig när älsklingen jobbat på ute.

Ringa svärmor och svärfar oftare, och varför inte svägerskan (-orna). Hinna bjuda till alla människor som ställer upp för oss. Vänner och familj. Vi har sååå många som betyder så mycket och ställer upp för oss ivått och tort. Jag känner inte att jag hinner visa att jag ser det och uppskattar det och att det i slutändan betyder allt.

Spara pengar! Se till att jag verkligen lägger undan och INTE rör dom sen. En budget för en eventuellt kommande semester skulle inte vara helt fel.

Ta mig i kragen och göra min underbara häst till det han är värd. Motion och träning. Slänga mina rädslor och annat åt h-vete.

Sen vill jag lova att inte ta åt mig att elakheter. Människor menar inte alltid som det låter. Det tar så enormt med energi och gör ingen nytta. Att verkligen se det som är bra och se möjligheterna som jag varit så bra på tidigare, det vill jag att det komemr tillbaka.

...........ni ser ju. Ingen nyårslöften än. Kanske nästa går.

Nu börjar det komma lite kunder.

Dessa fina hittade jag i syrrans gran.

/Maria


RSS 2.0