mariajr

2010-01-29
08:41:04

Kallt igen!

Jättekallt igen. Om jag ska vara ärlig så har jag inte så mycket emot att det är kallt då och då. Känns som om bakterier dör då och det blir fräscht. Ändå vet jag ju att bakterier inte dör i kyla...bara sover. Ska vi ha ihjäl dom så får vi koka och då dör ju vi också.....nä nu blev det lite invecklat. Suck!

Fredag igen och jag känner mig lite loj och apatisk. Så brukar det inte vara på fredagar......men det kanske ändrar sig än.
Sökte mitt första jobb i veckan. E-postade en annsökan bara. Måste ju få prova på hur det känns. Inte nått jobb jag egentligen skulle orka med just nu och antagligen inte trivas med heller. Försäljare på Norran Norrland med mycket jobb hemifrån. Fick iaf fall ett så upphetsande svar som att dom mottagit ansökan och om jag inte hör av dom på ca 2 månader så har dom tillsatt tjänsten av annan sökande. Coolt!

Men man ska ju aldrig säga aldrig. Det ska börjas i tid det som krokigt skall bli (eller nått liknande).

I helgen får vi inte mycket gjort i flyttandets tecken. Imorgon ska vi jobba för att förbereda för inventeringen som är på söndag. Imorgon kväll ska vi även på Näringslivsgalan här i Ö-tå. Hoppas att det blir trevligt.

På söndag får vi även Agneta och Anna-Maria som hjälp vid inventeringen. Det kommer att ta hela långa degen och lite till antagligen.

På söndag ska även Ymir komma hem från Lannavaara. Är lite orolig för hur han kommer att vara. Har dom inte klarat av honom så kanske han fått en hårdare behandling som gör att han inte känner sig trygg. Vi får se. Kan ju vara lugnt också. Sen är det bara att hålla tummarna för att han går att ha med våra två här hemma igen. Sist gick det ju bra efter att dom fått gå brevid varandra någon vecka i två hagar. Det blir nog bra.

Kram på er alla. Nu är det kaffe sen ska jag vara lite "morgonledeig" i ca 30-40 min innan jag komemr åter till jobbet. Tvätten ni vet.

/M
2010-01-23
19:10:59

Humörsvängningar!

Sitter i köket och skriver. Lars och jag lagar mat. Ikväll blir det strimlad lövbiff i nån sås med dijonsenap och vittvin, ris till. Hoppas det smakar.
Lars och pappa har kört de första kartongerna till Soukolojoki. Mamma och jag packade ner lite från köket som vi kan klara oss utan. Mycket kvar men iaf fyra lådor blev det tror jag.
Både Lars och jag är lite tystlåtna. Försöker ha lördagkväll med mys och trivsel. Men vi har redan fattat att inte öppna munnen fööör mycket för då grälar vi bara.
Han har hällt upp lite wiskey och jag ett glas rött. För det har man väl till på lördagkväll när man har mys?
Jag tror vi känner så här när det känns hopplöst mycket. Fattar inte vad man ska spara och vad man ska slänga. Vi har så jävla mycket saker.

Skål!
2010-01-19
17:58:00

Rensning!

Jag håller på att bli galen, Lars blir galen och syrran blir galen....jag ger upp.
Nu är det ju så att vi säljer affären. Fr.o.m 1 mars är det andra som styr och ställer i "min" butik. Ok, det kan jag leva med....tror jag.
Vi har letat hus att hyra. Senast sista februari så ska va vara ute från fastigheten. Hade varit en baggis om vi bara varit famljen....men lägger man till några hästar, skotrar, fyrhjulingar mm mm så stöter man genast på svårigheter. Nu har vi i alla fall bestämt oss och hyr ett hus i Soukolojoki. Huset helt ok och där får vi även låna plats för att kunna ställa in div.prylar. Jätte bra.

Det här med att bli galen då....jag förstår inte varför jag är så chockad över hur mycket prylar vi egentligen har och att jag (vi) inte rensat tidigare. Slå vad om att jag skulle bli en lyckligare människa utan allt skräp.

Syrran håller på att stressa upp sig för att hon påstår att jag inte tar det på allvar. Hon tror att jag kommer att börja packa sista vecka och stå där mellan kartongerna och böla. Jag är rätt säker på att så inte blir fallet (kan ju inte lova). Jag vill bara rensa först. Ordna och slänga först så jag inte tar med mig onödigt skräp en flyttning till.
I helgen kommer vi säger hon! Då kommer vi....å´DÅ ska det slängas. HJÄLP!!!

Lars blir galen på att jag sparar fööör mycket (ska han säga). Enligt han är det mesta föör mycket om man inte kan kalla det för verktyg. För börjar man påstå att det måste gå att slänga lite av han verktyg...puh.....(inte att rekomendera)! Det måste man väl fatta att det är värde i det! Vad kostar inte det OM man måste köpa nytt!!!!

Hur som helst så har jag slängt allt vad gamla grattiskort heter och hårsnoddar och mycket annat små skit man sparat på. Men jag har också upptäckt att det måste dröja länge innan jag kan behöva trosor och strumpbyxor (har ju inte kollat om jag kommer i dom då förståss). Jag har tömt pärmar. Inte mycket papper tidigare än 2004 kan finnas anledning att spara.

Kanske jag kan hinna med ett skåp ikväll också.

Sätter in en bild som ger mig lite ork!

Hemma efter en ridtur sön 17jan 2010.
Kram på er!