mariajr

2011-04-20
10:42:30

GLAD PÅSK!


Ska passa på att önska alla en riktigt trevlig Påsk-helg. Gör helgen till vad du själv vill.
Själv slår jag ett slag för vila och rekreation (min kropp verkar behöva det).
Ska försöka att inte stressa och ha en massa måsten.

Umgås, äta gott, ridturer, promenader och gott vin. Läsa och se på tv. Skiter i att man ska vara ute. Vill jag slöa i soffan så ska jag försöka ha modet att göra det också, även om solen lyser så ögonen brinner upp på folk.

Idag har jag en dö-tråkig dag på jobbet. Inget att göra....förutom då att städa bordet och förbereda och planera ...

Kram på er alla.

Sätt några fjädrar i busken på tomten vett ja´

2011-04-11
22:14:40

Bra och dåligt!

Träningsvärk i benen denna måndag med....samma som förra måndagen. En långpromenad och en rejäl ridtur, mer tål man inte.

Hade väldigt roligt i lördags hos grannen. Skoterslalom ordnas varje påsk. En lite bana som ska köras på tid av ung som gammal. En gammal skoter "ELAN" är redskapet. Detta år så törs man inte vänta till påsk för då finns nog ingen snö kvar så det ordnades i helgen istället. Skoter slalom och grillning i ringen. Önskar jag hade tagit med kameran men ni får låta fantasin jobba istället.Igår hade jag för första gången sen vi flyttat till Råneå ridsällskap vid en uteritt. Mycket mycket trevligt. En tjej i byn där Ymir står hade sin syster och de hade redan hunnit med en tur in till Råneå. Men dom tyckte att dom gärna följde med mig också på en tur. Skoj för mig och jag hoppas det blir fler tillfällen.

Idag har jag varit till min "mag-doktor" igen på en som där fin fin kamera på slang undersökning. Det gick bra MEN... efteråt när vi talades vid så började han med att säga "Man kan ju inte säga att det ser bra ut". Suck. Han tyckte inte min tarm var mycket bättre än före jag påbörjade min långa kortisonkur. Så jag får en remiss på en "dunderkur". Ska tydligen få den via dropp. Enkelt och kanske bara vid ett tillfälle. Så vi håller tummarna för att det blir bra sen. Är rätt så less på det här, och orkeslös. Ska inte klaga...det går ju faktiskt ganska bra iaf.

Nu har jag bakat en riktig "barn-tårta" med Non Stop på. Så kan vi fira vår lilla jubilar imorgon.

Kram/M
2011-04-05
07:57:44

Aprilvädret!

Helgen som passerat har varit den första tror jag som gett en lite färg på kinderna. Helt underbart väder på söndag och mycket utevistelse.
På lördag fick man känna första "aprilvädert", spöregn.

Igår måndag så snöade det riktiga "lapphandskar". Regn på dagen och jättestora snöflingor på eftermiddagen.
Det känns som om det inte kan finnas någon snö kvar till påsk. Inte skoterföre iaf.
Det lider inte jag så mycket för. Räcker för mig om vädret tillåter mysiga promenader och ridturer och en å annan grillad matbit. (Glad gubbe och glad barn står också på önskelistan).

Ett problem som dyker upp nu är detta cykeldilemma.

Hur gör man? Grannpojken cyklar till skolan och vi säger att våra grabbar inte får än. Det är föööör halt. Så imorse har tydligen storbror promenerat och lillebror tagit cykeln tillsamman med sin klasskamrat. Förstår honom också MEN ...

Vi som kör bil och är ute och promenerar VET att det är förädiskt halt bitvis.

Det vad enkelt om alla tänkte likadant. Eller är vi för oroliga? Ska vi låte barnen bestämma det själva och blir det benbrott så blir det. Går ju oftast att laga. Om dom nu inte hanmar under en bil....fy! Nu blev jag orolig.

Hur gör ni?
/Maria