mariajr

2013-01-29
17:00:00

Det knallar på...

Ingen riktig rutin än på det nya året. Ändå har snart en månad redan passerat.
Just nu känns det väldigt lyxigt att plugga, förutom att jag känner mig fattig. Jag lär väl få äta upp det senare under utbildningen, men just nu känns det så.
 
Börjar sent på måndag och självstudier på fredagar. Perfekt för att klämma in träningen för höften osv... Har en känsla av att denna tid kommer att kännas viktiga inför större prov.
 
Det här kan bli min arbetsplats i framtiden. Kan det verkligen passa mig? Jag är inte säker!
De senaste dagarna har vi pratat om elanläggningen runt spåren. Jag säger bara en sak: LÄSKIGT!
 
15000V i ledningen ovanför, driftjordning via loken ner till rälen. Spårar man ur och hjulen inte sluter kretsen via rälen......stå för fan still och rör inget!!! (nu överdriver jag lite ;)  )
Jag som alltid haft respekt för el. Jag gör som jag brukar, utsätter mig för det!
 
Kram M
2013-01-17
19:28:38

Första provet!

Första provet, tågspråk eller termer.
 
Men det här var också det lättaste så man får passa på att njuta.
Till och från har jag grubblerier om det här verkligen är nått för mig. Fan att jag aldrig "bara vet" när nått är rätt.
Emellanåt så känns det skitkul att få prova på.
 
Inte bara första provet, utan och första CSN-utbetalningen är gjord. Huga vad fattig jag kommer att känna mig. Isak är i alla fall en som tycker att det är klart att jag ska köra på det här. Det är ju bara att testa och se hur det känns säger han :) Hjärtat mitt!
 
/Studenten
2013-01-15
07:47:50

Student igen!

Igår var första dagen på skolbänken, första gången på mycket länge iaf.
Egentligen är det inte det eftersom man på jobbet också varit det till och från alltid. Även när vi hade affären. Men det som verkligen kändes ganska nytt, eller åtminstone länge sedan var klassen. Ett gäng med ganska spretig bakgrund, ålder och orsak att vara där.
Nåja det återstår att se om första intrycket stämmer. Man fick ju en hel del sånna igår. Av lokalen, klasskamraterna och utbildarna.
 
Det känns i alla fall spännande. Idag ska vi börja med Tågspråk för nybörjaren. Läraren tar flyget till Boden för att vara säker på komma i tid ;)
 
Maria