Sista veckan !

Känns underbart att veta att sista veckan i Ånge har börjat. Samtidigt så är det länge att vänta när det är så nära. 
 
Hade en bra tur igår till tidigt imorse. Ny handledare, min hyresvärds son. Det blev en hel del ensam tid i hytten, körandes efter bästa förmåga efter handsignaler och instruktioner via telefon kontakt. Men Mattias var duktig på förklara.
 
Misslyckades dock med min sovning....Inatt börjar jag 02.33 så jag får väl försöka lägga mig i tid.
 
Farmors köttbullar på värmning, ska intagas med spagetti. Räcker till idag och en matlåda till. 
 
Saknar min gubbe så in i ...
 
Jag längtar så mycket hem så jag antagligen kommer att bråka och vara sur när jag kommer hem. Självklart är det inget jag vill, men jag vet att det kan bli så. Man ill ju att ALLT ska vara så perfekt....så perfekt och lyckligt så ingen orkar leva upp till det. Allra minst jag själv...
 
<3
 
 
 

Det svänger!

Som sagt, det går liksom upp och ner...
 
 
 
Nu tycker jag att det går riktigt bra att vara här i Ånge. T.o.m att det slank in en känsla av att jag kanske kan köra timmertåg också. Men mycket mycket kortvarigt var den känslan på besök.
Hade en tjej till handledare idag. Hoppas det går lika bra imorgon som idag. Testade även att köra "radiostyrt". Men bara med loken då, inga vagnar. 
 
Börjar igen strax före tre inatt. Kallt som f_n har det blivit också, usch och fy. Men sen är jag ledig helgen men kör måndag till lördag nästa vecka. Men jag tror att jag hoppar över sista turen. För OM den blir sen (som de kan bli) så får jag så knappt om tid att köra hem till Råneå. Så vi får se men jag tror det i alla fall.
 
 
 
Min mage har skött sig nu några dagar....ska göra allt jag kan för att den ska fortsätta med det.
 
Saknar mina älsklingar där hemma. Det är så kallt att krypa ner i sängen ensam :(
/M

Vecka nr 10 i Ånge!

 
 
Men jag är inte i Ånge just nu, utan vilar upp mig hos svärmor och svärfar. Så skön, börjar nästan få lite panik att åka tillbaka till Ånge igen. Kan inte riktigt förklara varför det känns så :(
 
Har liksom helt slut på energi. Kan nästan inte prata med Lars utan att jag börjar böla. Fy fy Maria. Bit ihop, det här är ju skit kul!!!
 
Är lite förbannad på mig själv. Det behövs så jäkla lite för att jag ska bli "låg" som fan. Dels är det hälsan. Det finns inget mer oattraktivt än att känna sig skruttig. Värdet liksom sjunker på en. Det känns som om man kör med falsk marknadsföring av sig själv och ni som känner mig vet hur jag hatar att säga att en produkt är vad den inte är. Jag borde vara skit billig, på rea-hyllan helt enkelt! / M
 
 
 
 
 

Femtio nyanser...

Då var den utläst, boken "Femtio nyanser av honom" ... vet inte riktig vad jag tycker om den. Men jag tror jag ska läsa den andra bokeÄr lite låg idag. Trött och frusen.
 
Sen har min tarm börjat oroa mig igen. Usch och fy! Ska försöka inte tänka så mycket på det, men det är inte lätt. Vad har jag gjort för att irritera den? Vad kan jag göra för att stoppa det? osv osv ... Lugna ner mig kan ju vara en bra början.
 
Fick schmat idag för nästa vecka. Hurra. Är ledig måndag till onsdag. Börjar igen torsdag 02:55 ... det känns som om jag skulle behöva vila lite så jag kan börja känna att det här är roligt igen. Tror jag är för trött för det just nu!
 
Saknar min familj. Tårarna vilar ganska ytligt just nu. / M

Fryser ...

Att det ska vara så kallt.
Då pratar jag inte om kylan ute utan här inne. Det är inte egentligen så kallt men jag är frusen. Det brukar jag inte vara. 
Har långkalsonger, strumpor, raggsockar och fritidsbyxor på innomhus. Två tröjor, en tunnare och en lånad ylletröja av Annki (hyresvärden). Ändå är nästippen iskall och jag inte varm.
 
Annki har ju en liten butik eller hade en. Där har hon sålt lite olika handverk, konst mm
 
Hon plockad fram några ulltröjor som hon haft i butiken. Nu har jag investerat i två. En dyrare ulltröja från Gotland och en lite sportigare variant. 1500 kr för två tröjor. Men det kan det vara värt.
 
Känner redan att jag börjar få upp värmen i kroppen. Vid tvåtiden börjar jag jobba igen. Vi ska ut till Tunadal och växla vagnar vid fabriken till midnatt. 
 
/Maria

Insikt!

Första turen på LIA4 och hos Hector Rail avklarad. Vi blev rätt så sena pga bl.a en hjulskada som gjorde att vi växlade ur en vagn på timmerterminalen i Krokon (Kroj). Tåget var redan sen när vi tog över och det gjorde att fjärren lät oss vänta på flera andra tåg eftersom vi redan var sen. Det gjorde ju att vi var ca 2,5 timme sen till lastningen på Kroj.
 
Säkert var inte det här mer än en vanlig tur för förarna här men för mig var det en aha-upplevelse-tur. -18 grader är inte så jättekallt men mina luftrör tyckte nog att det var lite arbetssamt. Givetvis hade jag glömt att sätta min bricanyl i jackfickan, kommer inte att upprepas får jag hoppas. Den gör inte mycket nytta i ryggan uppe på loket flera hundra meter från mig. Samtidigt vill man inte visa något åt sina handledare. Man vill ju gärna vara "duktig". 
 
LIftade ner till ett värdshus och lyckades i sista sund beställa rödspätt med remuladsås och kokt potatis.
 
När vi började bli färdiga kom tröttheten över mig. Från Stavre körde vi bil tillbaka till Ånge efter att vi överlämnat tåget till ny förare: Lena. Efter att vi sett till att hon kommit iväg genom bråkiga växlar och klarat sej igenom en hjulskadedetektor. Vi visst ju att vi fortfarande hade två vagnar med slag-i-hjul. Den hade larmat med fjärren meddelade att det gick att köra vidare.
Sen somnade jag i bilen, helt slut!
 
Efter första turen så tror jag inte att detta är ett jobb för mig. Man ska vara lite mindre ömtålig och med en friskare kropp. Det gör ont att säga det men Maria: Du är lite skruttigare än förrut. 
 
Men jag har lite mer än två veckor på mig att få en annan uppfattning. Jag lovar att ge gärnet.
Men jag undrar om jag hinner vara färdigvilad till 14:00 imorgon.
 
 
Tyvärr lyckas jag inte få in bilder från min telefon till denna nya dator.....skit. Men jag lovar försöka senare igen.
/M

Första veckan halvvägs...

Jaha....se där, redan onsdagkväll.
 
Idag ny handledare, Fredrik. Trevlig och lugn! Det är det som behövs för mig.
 
Igår körde jag ju med klasskomipsen Sara. Det gick bra och jag tycker vi kompade bra. Handledare Gert fixade två brudar i hytten hur bra som helst. Eftersom Sara inte kört Coradian tidigare så började jag köra. Ånge till Sundsvall. Hon körde Sundsvall till Östersund och jag tillbaka till Ånge sen. Halva vägen var.
 
Imorgon skulle vi också kört tillsammans men handledaren Fredrik som jag hade idag fick en extratur imorgon och då jag jag åka med honom så får Sara köra själv med Gert. Då får jag tre dagar i rad med Fredrik och det känns bra att få ha samma handledare några dagar i rad. Å så behöver vi inte dela turen utan får köra själv hela tiden...vinn - vinn situation :) 
 
Nackdelen är väl att jag måste kliva upp före f_n imorgon, 03:30 tänkte jag. 
 
Men miniserien jag började se igår "Maria Wern" går ikväll... kan inte hjälpas! Bara se til att somna direkt sen.
 
Tyvärr ser det inte ut att bli så mycket vila mellan Botnia Tåg och Hector. Kör ju söndag och börjar med en tur på måndag hos Hector. Kanske kan jag köra till svärmor och svärfar på onsdag eftermiddag och stanna en natt. Är ledig torsdag. 
 
Natti natti /M

Vecka nummer åtta

Då sitter man här igen, framför datorn i Ånge. Rullgardinen har jag inte dragit upp än ...
Turen börjar 10:18 och jag kommer att dela den med Sara, en klasskompis. Första gången jag kommer att ha en tur tillsammans med en annan elev. Tror vi kommer att dela fyra av sex turer denna vecka. Tror det kommer att gå alldeles utmärkt men vi får väl se.
 
Blir jag lika nervös som sist jag hade en klasskompis i hytten så blir det här en låååång vecka. Men han satt och sa att "Så gör inte han" och "min handledare har inte behövt hjälpa mig alls" osv ....det hjälpte ju inte i alla fall. Tror att Sara och jag kommer att "kompa" bättre, eller så får jag helt enkelt bli lite självsäkrare.
 
/M

Packas igen :(

Det är lite vemodigt att packa igen för fyra veckor i Ånge. Blää faktiskt. Men jag vet att när man väl är där och kör tåg så går det riktigt bra och tiden går inte alls så sakta. Men det är nu, nu när man är hemma fortfarande och vet att man ska vara borta så länge som det känns skit.
 
Men det här två veckorna av julledighet har varit super. Man kanske inte varit den mest stabila människan här men vi har alla kommit ut med livet i behåll.
 
Julen - två nätter i Övertorneå! Så mysigt. För att inte tala om Nyårsafton. Hemma och med mor och far på besök. 
 
 Julbord och "Kalle" hos mamma och pappa, sen julklappsutdelning hos syrran :)
 
     
Dagen före nyårsafton var vi på 50-årsfest, så man var ju lite orolig på nyårsaftonsmorgon när man slog upp sina blå....bakis vill man ju inte vara. Aldrig någonsin, men absolut inte en nyårsafton när mor och far strax anländer. Men det gick vägen. En liten prommis med mor och innan det han bli mörkt. Sen lugnt och skönt, god mat och raketer. 
Skotern hade vi på annons några dagar. Fick ett bytes förslag....nu har vi bytt  mot  Tänkte att det blir perfekt till Klas. Men han tycker den är dö-ful. Vi får väl se ;) Jag tycker den är jätte cool. Den är då redan putsad och vaxad. 
 
Nu är det bara en natt kvar hemma i egen säng. Det går tungt med packningen. Nu ska vi se en film istället. God fortsättning på det nya året, 2014 
 

RSS 2.0