mariajr

2018-01-21
09:54:00

Jag har sagt upp mig!

Nya utmaningar ligger framför mig.
Jag har sagt upp mig eftersom jag fått ett erbjudande från en annan arbetsgivare.
Det läskigaste är att jag sagt upp mig från ett jobb som jag egentligen trivs med och har längtat efter tidigare. Att jobba med att rita och planera köksinredning till en kund som kommer bli jättenöjd. Hur mysigt som helst. 
Men jag var mottaglig för ett erbjudande och det måste ju bero på nått. Det gör det så klart.
Vi har haft oroligt på jobbet. Uppsägningar och omplaceringar utan att riktigt få vara med i processen. Sånt är läskigt och tar mycket energi. Själv har jag inte varit orolig för att förlora mitt jobb men man påverkas ända av hela situationen.
Sen känns det jätteroligt att man fortfarande är intressant på arbetsmarknaden. Att någon faktiskt tror på en och inte räds att satsa. Nu kommer verkligen mitt självförtroende att sättas på prov. Jag är dålig på tro på mig själv. Tror jag har större kontrollbehov nu än för 10 år sedan. Utmattningen jag är på väg ut ur har satt sina spår tror jag. Kanske inte bara till det sämre utan även fått mig att vara mer lyhörd för hur jag känner. Hur jag mår och lärt mig att inte bara gasa. 
 
Sen är ju lite av mitt gamla impulsiva jag kvar, här är ett bevis.
Sålde en och köpt en! Ski-doo mot ski-doo.
 
I torsdags var på tredje vändan till Gällivare Tingsrätt. Inget vi själva är inblandade i men som stöd till min kusin. Jobbigt som tusan.
 
Det trevlig i det hela var att vi fick besök av min kusin och hennes fina grabb. 
<3
Det känns bra att man finns för varandra och att man inte är ensam.
Här hemma så sover mina grabbar och gubben förväntar sig att jag snart ska studsa i skoteroverallen och komma ut på en tur.
Soffan ser också inbjudande ut och jag vet att det finns underhållning på burken :)
 
Puss och kram
 
 
2018-01-14
10:00:00

Beslut ska tas

 
Söndagsmys i köket.
Om vi flyttar någongång så kommer jag att sakna det stora fönstrena i köket. Sitta vid köksön och titta ut.
 
Igår var det snöskoterletning. Faktiskt med släpet bakom bilen, så redo var vi :)
Men väldigt olikt oss så var släpet tomt på hemvägen också. Ibland överraskar man sig själv.
 
Inne på Lindroths hamnade jag istället på sommarplanering. Kanske ett hojbyte?
Drömma och fantisera kostar oftast ingeting.
 
Nu är jag här igen! Stora beslut ska fattas angående mitt jobb. På ett sätt ett väldigt enkelt beslut att fatta men ändå. 
M
2018-01-12
07:42:00

Januari 2018

Nyåret har börjat! Är det inte någon film som handlar om framtiden och det står stort 2018 i rutan??? Jag vet inte men det känns beknat på nått vis.
Under sista halvåret under 2017 hände det mycket. Mycket läskiga saker. Oroligheterna på jobbet fortsatte. Om placeringar och uppmaningar från arbetsgivaren som handlade om "Sälj bättre" annars. Samtidigt som viss planering gav framtidstro. Sjukdomar i familjen som ger en hintar om att uppskatta livet och lev nu. Har lovat mig själv att faktiskt påminna mig om att stanna upp och att livet pågår. "Livet är paradiset" som en nära vän sa till mig. Å det är faktiskt sant.
1:a advent bjöd vi på glögg i lusthuset :) Super super mysigt. Vi skrev inbjudan på facebook. Det kändes tryggt. MEN! Tänk om det kom 50 personer. Det kunde ju gjort det. Men om jag ska vara helt ärlig så förberedde vi oss på att sitta och skratt av att ingen kom.
Det blev trevligt. Nuvarande grannarna kom och gamla grannar från Olovsvägen kom. Sen dök faktiskt Lars kusin också upp. Överraskande och mycket trevligt :) .
 
Äntligen har Lars och jag haft en mysig hotell vistelse om än i stan. Ville inte ha minsta rummet på hotellet så jag bokade ett rum som var 200 kr dyrare än det billigaste. Gissa om jag fnittrade när vi klev in :) Bastu och badkar och plats för en fördrink. 
 
 
 
 Att jag sen lyckades boka en helg då Annica och Malin med gubbar hade fri och kunde följa med på middag. Så bra och lyckat. <3
 
Per har vi firat! 50 bast!
 
Kusinhäng!
 
Mot julenen i Övertorneå 
 
Mammas julbord!
 
 
Gammelbrudarna
 
 
Mer kusinhäng!
 
Julottan
 
Övertorneås vackra kyrka
 
Kaffet efteråt 
 
Gullungar 
 
Bildsammanfattning!
Med allt tok som händer omkring en så är det skönt att ha lycka att dokumentera :)
Love