mariajr

2012-11-27
10:49:51

Nu är det gjort!

Nu är det gjort! Idag en vecka sen jag bytt höftled ;)
Ganska coolt faktiskt.
 
Jag fick möjligheten att göra det på Sensia (f:d Hermelinen). Måndag den 19 november var dagen jag fick det gjort och det var första dagen som Sensia började med denna sorts kirurgi. Givetvis har personalen gjort det många gånger och vad jag förstått är doktorn som gjorde det erkänt bra dessutom.
Jag har ju varit ganska spänd på att göra det och tankarna har ibland (bra dagar) funderat kring om det överhuvudtaget är nödvändigt. Men JA det var nödvändigt. Bad att få se "kulan" som de sågade bort och de visade var det var nött. Doktorn sa också att han hittade två lösa bitar där inne så nog var det nödvändigt alltid.
 
Jag var nummer två denna dag. Nummer ett var en gammal hockey-spelare som också fått sin vänstra höft bytt som jag. Han sa att han legat och lyssnat hur dom bankat i mig. Själv gjorde jag också det och tackade nej till flera erbjudande från narkosen om medicin som skulle gort mig trött och inte lika med. Men jag tyckte om att ligga och
 och lyssna på dom.
Kändes vid nått tillfälle att jag var tvungen att hålla i mig för att inte glida iväg av operationsteamets hantering :) . Hur coolt som helst!
 
Första natten på uppvaket tillsammans med den andra patienten. På tisdag flyttades vi över till avdelningen. Rum mot södra hamnen och havet, trevlig personal osv.
Visst var det stundvis mycket ont men det avhjälptes bra av lite piller. Lars var också förbi varje lunch och varje eftermiddag. En väninna var förbi med en tidning på tisdag.
 
På onsdag fick jag dela rummet med en kvinna som på tisdagen fått sin egna knäled utbytt. Trevligt.
 
Vi hade det riktigt trevligt mellan varven. Samtalsämnen tog aldrig slut och jag tycker vi var bra att stötta varandra när det kändes lite jävligare.
 
Sjukgymnasterna! Normalt tror jag de jobbar med LF-basket och Luleå Hockey. Personalen trodde nog fick en lite hårdare drillning av dem än vad som är vanligt hos lanstingsopererade. Inget jag vet något om. Tycker dom var och är fortfarande helt otroigt duktiga. Litar 100% på dom.
 
Tyvärr gillade inte min hud plasten som är en del av omläggningen av operationssåret. Helst ska den sitta i 14 dagar till man ska ta bort stygnen/ metallmälorna. Det är det optimala. Men jag reagerade på den och fick ett annat men inte lika tätt "plåster". Detta har vätskat igenom och jag har fått vara in och byta. På lördag fick jag även feber som gjorde mig lite hispig. Var tillbaka till Sensia, mer tror jag för att lugna mig än någonting annat. Fick lämna lite blod för dom att ha att jämföra med OM det skulle vilja bli sämre. Mitt sår ser utmärkt ut och jag har mindre och mindre ont. Sista morfinet tog jag natten mot lördag och har sedan dess bara tagit panodil två gånger per dyng, det är bra.
 
Var ju tvungen igår att smita upp till Monarken för att säga hej till mina arbetskamrater. Det kanske inte var det smartaste draget då jag senare blev helt slut och högra feber än jag tidigare haft. Nåja från och med NU ska jag sköta mig.
 
Mamma är ju här och jag tycker det är sååå lyxigt.
 
Kram