mariajr

2012-11-27
10:49:51

Nu är det gjort!

Nu är det gjort! Idag en vecka sen jag bytt höftled ;)
Ganska coolt faktiskt.
 
Jag fick möjligheten att göra det på Sensia (f:d Hermelinen). Måndag den 19 november var dagen jag fick det gjort och det var första dagen som Sensia började med denna sorts kirurgi. Givetvis har personalen gjort det många gånger och vad jag förstått är doktorn som gjorde det erkänt bra dessutom.
Jag har ju varit ganska spänd på att göra det och tankarna har ibland (bra dagar) funderat kring om det överhuvudtaget är nödvändigt. Men JA det var nödvändigt. Bad att få se "kulan" som de sågade bort och de visade var det var nött. Doktorn sa också att han hittade två lösa bitar där inne så nog var det nödvändigt alltid.
 
Jag var nummer två denna dag. Nummer ett var en gammal hockey-spelare som också fått sin vänstra höft bytt som jag. Han sa att han legat och lyssnat hur dom bankat i mig. Själv gjorde jag också det och tackade nej till flera erbjudande från narkosen om medicin som skulle gort mig trött och inte lika med. Men jag tyckte om att ligga och
 och lyssna på dom.
Kändes vid nått tillfälle att jag var tvungen att hålla i mig för att inte glida iväg av operationsteamets hantering :) . Hur coolt som helst!
 
Första natten på uppvaket tillsammans med den andra patienten. På tisdag flyttades vi över till avdelningen. Rum mot södra hamnen och havet, trevlig personal osv.
Visst var det stundvis mycket ont men det avhjälptes bra av lite piller. Lars var också förbi varje lunch och varje eftermiddag. En väninna var förbi med en tidning på tisdag.
 
På onsdag fick jag dela rummet med en kvinna som på tisdagen fått sin egna knäled utbytt. Trevligt.
 
Vi hade det riktigt trevligt mellan varven. Samtalsämnen tog aldrig slut och jag tycker vi var bra att stötta varandra när det kändes lite jävligare.
 
Sjukgymnasterna! Normalt tror jag de jobbar med LF-basket och Luleå Hockey. Personalen trodde nog fick en lite hårdare drillning av dem än vad som är vanligt hos lanstingsopererade. Inget jag vet något om. Tycker dom var och är fortfarande helt otroigt duktiga. Litar 100% på dom.
 
Tyvärr gillade inte min hud plasten som är en del av omläggningen av operationssåret. Helst ska den sitta i 14 dagar till man ska ta bort stygnen/ metallmälorna. Det är det optimala. Men jag reagerade på den och fick ett annat men inte lika tätt "plåster". Detta har vätskat igenom och jag har fått vara in och byta. På lördag fick jag även feber som gjorde mig lite hispig. Var tillbaka till Sensia, mer tror jag för att lugna mig än någonting annat. Fick lämna lite blod för dom att ha att jämföra med OM det skulle vilja bli sämre. Mitt sår ser utmärkt ut och jag har mindre och mindre ont. Sista morfinet tog jag natten mot lördag och har sedan dess bara tagit panodil två gånger per dyng, det är bra.
 
Var ju tvungen igår att smita upp till Monarken för att säga hej till mina arbetskamrater. Det kanske inte var det smartaste draget då jag senare blev helt slut och högra feber än jag tidigare haft. Nåja från och med NU ska jag sköta mig.
 
Mamma är ju här och jag tycker det är sååå lyxigt.
 
Kram
2012-11-19
09:42:27

The Big Day!

Sitter med en stor kopp te och ska göra en sista koll i datorn. Tvättad och skrubbad efter alla konstens regler, hoppas jag. Efter en A4 med instruktioner i alla fall.
Lars är hemma och jag åker med honom in. Tyvärr har han ett inbokat möte så jag måste sitta och vänta på Läkarhuset i drygt två timmar.
Sjukresa skulle jag ha fått MEN då får man taxi härifrån in till busstationen i Råneå. Sen åker man buss till busstationen inne i stan och sen taxi därifrån till Sensia. För mig lät det så jobbigt, konka en stor väska och svettas ner lilla rena jag! Nej tack, hellre två timmar tidigt på plats.
 
Fåglarna tjattrar som bara den. Dom är nog inte så van att vi är hemma nu.
 
Det här ska bli super COOLT!
 
M
2012-11-18
21:13:57

Ont i magen!

Nu är det inte så länge kvar.
Kryckorna redo, griptången och strumppådragaren lika så.
 
Jag vet att det kommer att bli sååå mycket bättre och allt det där som alla försöker uppmuntra mig med. MEN dom ska skära i mig och såga av en del av mitt skelett och banka dit en metall grunkar istället. Ni hör ju hur det låter!
Skit läskigt!
 
Min packning är påbörjad och jag ska renbädda och tvätta mej med en bakteridödande blandning. Nu ikväll och sen igen på morgonen.
 
Lars lagar mat och jag har tvättat hela dagen. Lite bakis från igår är jag men det är på väg bort.
 
Eventuellt kommer Lars till läkarhuset med denna bärbara dator och då kanske jag kan berätta lite hur det gått.
 
Kramis