mariajr

2013-11-27
21:53:50

45 år

Imorse vaknade jag i Storvik. I den lilla källarlägenheten. Sms plingade i telefonen...mina 45 års gratulationer.
45 år, det är ju jättegammalt. I alla fall för mig ;) 
 
 
Redan i orderrummet igår, före vi avgick mot Storvik, fick jag ett halvt paket Singoalla och två mandariner från en Håkan L. Så jag kunde fira lite! Mycket omtänksamt tycker jag.
 
Ny handledare idag, Göran J. Som vanligt gick det bra att köra trots att jag inte fick ett sånt tåg som jag önskat. speciellt hem idag. 619 meter långt, 1347 ton tungt och endast ett lok. Önskningen var ju Kort, Lätt och med två lok.
En felaktig vägskyddsanläggningen i Ockelbo gjorde att jag fick skriva två blanketter. Bl 22 och bl21 ...kul kul!
Väl åter i Ånge fick jag en mycket förkortad verson av "Ja må hon leva..." av en "manskör" i fikarummet. Det var lite kul.
Imorgon blir det bangårdstur och Göran har lovat att jag kommer att få "dra" koppel tills jag inte orkar mer.... huga! Spännande, efter turen imorgon kommer jag kanske att hoppa av idén med lokföraryrket alltså ;)
 
Min hyresvärd bjöd på födelsedagsfika av klass.
 
Nu är jag redo att påbörja min hemfärd. Verkligen!
Så det är bara att härda ut sista dygnen nu. 
Bangårdstur
Packningen
Köra till Lögdö Bruk, middag, sova
Köra hem!
 
2013-11-26
16:00:52

Redan över!

...men jag ska tillbaka till Ånge redan till vecka 50. Drygt en vecka hemma.
Vecka 50, 51 och vecka 2 ska jag ha LIA (Lära i arbetslivet) 3 på Botnia Tåg i Ånge. Men det är "bara" två veckor först, kommer att gå snabbt. Sen julledigt i två veckor.
 
Imorse vaknade jag tidigt. Ville inte kliva upp före svärfar! Men efter att jag spelat på mobilen i nästan en timma, slagit in ett par julklappar och det fortfarande var tyst i huset så klev jag upp.
 
 
Idag börjar jag 18:33 och slutar (OM allt går som planerat) imorgon 13:06. Nu när man har så lite tid kvar här har hemlängtan blivit lite mer påträngande. JAG VILL HEM!
Jag har fått mina betyg och skulle ju kunna sticka hem redan nu....hmmm....men det vore ju dumt! Eller hur?
 
Lika bra att köra till Storvik och bo i "källaren" bland silverfiskar en natt först.
 
Vet ni vad? Det regnar :(  Slirbroms och sandning kanske gäller idag.
Denna tur hoppas jag på ett tåg på max 500 meter, vagnvikt mindre än 800 ton och två lok :) då får jag kanske avsluta min LIA här med bra bromsningar, håll tummarna är ni snäll//
M
 
2013-11-23
22:37:56

Dag 26 i Ånge.

Det är ganska fantastiskt att köra tåg när det är fint väder som idag. Vackra mediterande vyer och ett lugnade ljud från hastighetsmätaren, tick tick tick tick tick....
 
 
Klas har spelat två matcher i Stockholm idag. En förlust och en vinst. Han delar rum med en "Gladan-kille" och det verkar gå jättebra. Jag kan slappna av :)
 
Nedräkningen har börjat tills jag får krama om min grabbar igen.
 
Vad jag längtar efter att få krama om och lukta på min man.