mariajr

2014-03-26
12:26:09

En nästan ledig dag

Igår kom jag hem efter att ha kört fram och åter till Gävle. Tror jag var i säng redan stax efter 02.00. Skönt för då kan man ju säga att dagen sen är ledig.
Frossdag igår. Kunde inte låta bli att köpa en liten smörgåstårta när vi var en snabbis till ICA Maxi för att köpa present till en 81 åring. Så det blev smörgåstårta till lunch och sen födelsedagsfika hos jubilaren.
 
Där träffade jag denna sötnos:   Hon gillade godis. Givetvis hade jag missat att fylla på allergitabletter i väskan.
 
Det var så fint väder så vi tog en liten sightseeing tur hemmåt. Havet är nära!
 
 
 
 
Längtar hem! Lite ledsen är jag även om jag vet att det är snart. 
Nu packa för att köra posttåg till Tomteboda. /M
2014-03-24
08:17:44

En vecka kvar

Knappt en vecka kvar här i Sundsvall. Nästa vecka blir en pluggvecka, HOPPAS jag!
 
Tiden här går ju fort och jag har det jättebra. Bra tågkörning och bra boende hos svärmor och svärfar. Det är ju lite hemma om man säger så.
Magen har skött sig även om den nu igen börjar gnälla lite. Direkt den gör det (gnäller alltså) så blir man lite låg. Vet inte hur jag ska förklara men det känns som om...som om jag borde fattat att det här jobbet som lokförare inte funkar för mig. Jag vill inte ens säga det :( 
 
Jag kan inte vara mitt gamla jag som SKA fixa allt! Hålla för ALLT! Vara den starka både fysiskt och psykiskt.
 
Andra stunder tror jag det skulle passa mig hur bra som helst. När man väl kan det och har lite rutin så är det ett lugnt och skönt jobb. Mediterande vissa stunder till och med. Då ger det en härlig tillfredställelse genom att man utfört ett så häftigt jobb. Att man gör det på ett säker och bra sätt.
 
Då borde det ju passa min mage helt förträffligt.
 
/M
2014-03-23
12:16:00

Ljusare tider!

Äntligen kan man verkligen känna att våren är på väg. På fredag när jag körde tåg från Ånge till Sundsvall var vädret superfint. I sånt här ljus och väder kan man verkligen inte tycka annat än att köra tåg är fantastiskt.
 
Koppel och slangar. Kopplet är ok men slangarna kan vara ett h-vete när det är kallt. I alla fall för mina händer. Då undrar man ju ibland hur man ska klara det ensam. En dag som denna - inga problem.
 
Kliver man av där det lutar från rälsen kan det för mig vara rejält högt att ta mig in. Men hittills har jag fixat det. 
 
Eftersom grabbarna är uppe hos oss. Per, Ulf och Gustav hälsar på hos Lars, Isak och Klas så passar även vi på att mysa. Korvgrillning!
 
 
Falukorv och spiralkorv...mums!
 
 
Felicia och farmor gjorde snögubbar. En baby och en mamma blev det. Tror inte pappan blev klar!
 
Kvällen slutade med tjejkväll. God mat, vin och sällskap.
 
Nu fika i Birsta men ny bekantskap.