mariajr

2018-11-29
08:54:00

Femtio år 50 år !!!

 
Det känns overkligt och skrämmande. Plötsligt blev det mycket tydligare att mer än halva livet är passerat. Mycket mer t.o.m. om man har lite oflyt med hälsan.
Samtidigt tänker jag att livet blev mer på allvar i meningen att det blir viktigare att göra rätt saker. Vara ärlig med sig själv och på allvar ta beslut för sig själv och inte för alla andra.
Det var i förrgår jag fyllde år. Även om jag sagt till alla som frågat att jag har öppet hus på lördag om man vill komma och fira min stora dag med mig så hade jag förberett med både smörgåstårta och vanlig tårta till själva födelsedagen.
 
Fick ha hela famljen hemma. Lars hade tagit ledigt och Isak hade sin lediga dag och Klas som egentligen skulle jobbat i Jokkmokk blivit sjuk och hemma därför så kändes det lite lyxigt.
Uppvaktad med sång, blommor och present <3
 
 
 
 
 
 
En riktigt mysig dag med promenad och bastu. Massor med gratulationer på sociala medier och via telefon.
 
 
Just nu är jag arbetsökande och tycker att det är rätt roligt att leta jobb och skicka in ansökningar. Än så länge. Förstår att jag inte kommer att känna likadant om jag fortfarande gör det i februari. Jag har också tackat nej till en intervjuv till en tjänst som butiksansvarig. Fick möjlighet att läsa en arbetsbeskrivning och tänkte att NEJ. Hade nog väntat mig att det företaget skulle blivit lite stött men inte. Meddelade att de önskade behålla mitt CV för framtiden. Klart de får.
Däremot var jag på en annan intervju som känns mycket intressant. Vi får se hur det går där. De skulle träffa ytterligare tre sökande under eftermiddagen. De lovade en sanbbt hantering och att de förväntade sig att kunna lämna besked under nästa vecka redan.
 
Idag ska här börja lagas mat inför helgen. Syrran ska komma och hjälpa mig <3
 // M
2018-11-25
14:45:00

Bästa mor och far

Så underbart det känns. Mor och far har överraskat med att vara här i några dagar och hjälpt till att städa inför mitt födelsedagsfirande. En fin present och det känns helt underbart. Lars och jag hade aldrig hunnit, eller åtminstone hade fått kämpa som galningar om vi hade gjort allt detta. Vi har även hunnit umgås lite så klart.
Det som varit tydligt för mig under dessa dagar är att min energi absolut inte är vad man kan önska. Om jag orkat i ett bra tempo den en dagen så finns inte en tillstymmelse att orka på samma sätt dagen efter. När jag då försöker ta mig i kragen så att inte de andra ska få jobba på så hårt då drar min kropp hårdare i bromsen och jag hålls nästan inte vaken. Skumt och svårt att acceptera. Det där med återhämtning och vad som ger och vad som tar energi har fått en helt annan betydels än tidigare de sista åren för mig.
Jag kan konstatera att vi har ett "ihopplockshem". Alla möjliga stilar. Har bestämt att det också är en stil :)
 
Igår tog Lars och jag även en stärkande prommis till hamnen. 
Man blir lite stum av hur vackert det är.
 
 
Söndagsbastun är avklarad och bilen startad. Nu iväg på lite handling så jag kan baka tårta imorgon :)
// M (Snart är 40+ över) 
2018-11-21
11:48:19

Berg och dalbana

3dje dagen arbetslös/ arbetssökande.
Tror att jag får vara lite på min vakt eftersom jag inte riktigt känner mig bekväm. Bättre idag, men måndag och tisdag har känts jätte tokiga stundvis. Speedad har bara varit förnamnet.
Samtidigt får jag inte mycket gjort. Sitter framför datorn. Letar jobb, söker något jobb, lägger ut lite saker till försäljning osv. Inget Netflix som jag planerat att jag ska mysa framför i en vecka eller två. En kort promenad i måndags är den enda jag kommit ut på.
 
Nåja, jag skulle ju vara lite snäll med mig själv och inte ställa några större krav på vad som är riktigt eller inte. Känna efter helt enkelt.
 
Känner mig lite illa tillmods över min födelsedag. Den känns som ett krav moln. Bör börja planera inför den också lite seriösare och inte bara bete mig som om den skulle försvinna helt plötsligt och vara över.
 Vill bara känna lugnet.