mariajr

2009-10-31
11:36:24

Bus eller gos...var det någon som sa!

Lätt val tycker jag. Gos med bus låter väl mysigt. För oss blev det dock god mat och ett glas vin, sen blev det inte så mycket mer. När jag stängde butiken efter 18 så han gubben gjort en supergod middag med förrätt och allt. Hästarn fick sitt hö och efter att vi parkerat i soffan så tog det nog inte lång stund förrän det snarkades ordentligt vid min sida. Fick sparka till honom några gånger för att kunna höra tv´n.

Dagen idag har börjat bra. En kopp te och sen en lång prommis på nästan en timme. Jag har hunnit göra lite jobb och ska fortsätta men blev avbruten med att göra "det här" en stund.

Vi är nog lite konstiga min man och jag. I går kväll hade vi mer än gärna fått besök. Torkade t.o.m undan efter middagen snabbare och ordentligare än vi brukar utifall någon skulle dyka upp. Ända vet vi av erfarenhet att det inte gör det här i byn. Väldigt väldigt sällan i alla fall. Imorse däremot så låste vi dörren efter att vi varit på prommisen. Vi ville äta frukost med barnen ifred.DÅ om någon gång brukar vi få mycket besök. Cigaretter ni vet. Fattar inte varför rökare inte kan planera sitt rökande så att ciggen (el ölen för den delen) åtminstone räcker ett par dagar. Nu vet jag ju att det absolut inte gäller alla. De flesta hanterar det hur bra som helst. Jag säger likt Emil i Lönneberga. När man vill ha besök så får man inte besök och när man får besök (kunder) då vill man inte ha besök. Så när i "hundan" ska man ska man dricka sockerdricka!!! Ha ha...just så...

Oxfilén är framma för tining och jag ska beställa varor till måndag och sen skaj ag nog ut till pållarna.
Ha en trevlig All Helgona Helg// Kram

2009-10-28
19:54:32

Tyst onsdag!

Tur att det var onsdag idag. Onsdag den i särklass lugnaste dagen i affären. Det blev bara L och jag i butiken. B och M lediga. Den ena långt bort och den andra svårt att komma utan att i så fall ta barnen med till butiken (kanske inte alltid helt lysande). E sjukanmälde sig för att hon hade hög feber. Men jag måste säga att det gått fin fint. Tyvärr egentligen för då betyder det att vi har haft det mycket lugnare än vi skulle ha velat.
Älsklingen hade gjort en jättegod middag igen. Potatisklyftor med timjan, helstekt fläskfilé och mögelostsås till. Grönsallad givetvis och ett glas rött till.
Nu har jag suttit här nere igen i affären och gjort beställningar till fredag.

A (en ung tjej från byn) har varit och lånat Lomina på en ridtur. Tänk om man hade tid att själv ta sig ut på en ridtur i dagsljus. Det känns som om hästarna kommer att få ta det alldeles för lugnt den här mörka tiden. Jag är för feg för att ge mig ut i mörkret.

Nä nu känner jag att man bara rabblar om ingenting intressant. Bäst att göra kväll här nere i butiken och dra sig hem. En av veckans höjdpunkter att ikväll, "Tru Blood".

Kram

2009-10-25
16:01:53

En bra söndag!

Söndagar brukar för mig bli lite förstörda pga att man vet att det är måndag snart igen. Söndag är min enda "lediga" dag. Jobbar ju då också men inte alls lika mycket. Omedvetet så ställer man hopplöst mycket krav på en helt vanlig söndag.
Men idag har det mesta blivit sååå bra. Sitter här mätt efter en supergod middag som min man slängt ihop. Höll i och för sig på förstöra det med att klaga på att det inte blev det jag tänkt. Men han vill snabbt få ihop något bra så min mor och far också skulle hinna äta. Å´den blev jätte god. Fick t.o.m. ett glas vin till.
Har hunnit med att möblera om i lillkillens rum och fick lite hyllor som jag tänkt i den större grabbens rum.
Vi har också hunnit städa ur och förbereda husvagnen för vinterförvaringen. Den blev så fin! Gud vad jag länktar till början på en husvagnssemester i Sverige med minst två veckor att fylla med familjen och vänner.
Har inte hunnit vara med hästarna men det har ändå varit för halt för att ge sig ut på nån ridtur.
Nu tänkte jag försöka se "Män som hatar kvinnor". Har sett en snutt men tycker att den blir så otäck. Men jag vill absolut se den, så....ikväll kanske.

GRATTIS till min två kompisar som fyller 41 idag.

Kram