Glad Påsk

 
Vilken underbar dag det blev idag. Långfredag i massor av sol :)
 
Inte varmt annat än i solen som det ska vara. Tyvärr har det inte blivit plugg alls idag, hoppas verkligen inte att jag kommer att behöva ångra mig för det.
 
Nu kom de första gästerna. 
 
Ha en super bra påskhelg!
/M
 
 

Oro

Igår, min näst sista LIA tur, körde jag till Aitik. Ny handledare. Helt suveränt gick det, lika bra som den innan. Kan inte låta bli att tänka på hur det hade varit att ha så här duktiga och peppande handledare hela tiden. Säger inte att jag gjorde allting rätt för det gjorde jag inte. Men lärde mig nått igen. Några saker jag varit osäker på lärde de mig på trygt pedagogiskt sätt och jag känner mig hur nöjd som helst efteråt. NU VILL JAG KÖRA TÅG!
 
Tåget framme
 
Dundret i bakgrunden
 
Nu däremot kommer mor och syster. Vi ska besöka pappa som hamnat på sjukhus. Magen, hoppas att det inte är nått allvarligt.
 
/M
 
 
 
 

Sista veckan av LIA före examintaion!

Vilken bra körningen jag hade igår. Ny handledare förståss då jag inte varit i Boden sen i våras på första LIAn. Nu har sista veckan börjat. När man tänker tillbaka så känns det inte så länge sen. Men samtidigt har så mycket hänt tycker man. Igår var det "stålpendeln" som stod och väntade vid perongen. Drygt 3000 tom och strax under 500 meter lång. Dragkraften bestod i tre stycken Rc4 (trippel-kopplade). Jag vill inte säga att det var "lätt", men det kändes inte så tungt som jag förväntade mig att det skulle kännas. Tidigare gånger har det varit en multipel av Re (multipelkopplade trackslok). 
 
 
Mycket intressant, eller hur? ;) 
 
Annars så händer "Våren". Det syns inte direkt eftersom vi faktiskt har snö kvar och igår var det t.o.m -10 grader på morgonen. Men solen värmer ordentligt och det känns. Det främsta är ljuset. i både skymining och gryning så känns det.
 
 
 
Å sen ett självvalt vårtecken ... 
 
husvagnen är hämtad!
 
 
Hönsen hos Nina får börja komma ut!
 
Lars började sin morgon tidigt. Tror han kom och pussade "Hej då" åt mig strax före fyra imorse. Mot Kiruna. Isak sitter redan på bussen mot stan och Klas är är också på G snart. Bara jag som måste lägga på ett kol. Kör inte tåg igen förrän vid 17 tiden men jag måste fram och åter till stan för att fota mig på Trafikverket. Dom envisades med att jag INTE kunde ta fotona där när jag var och skrev provet vilket givetvis var fel. Borde ha stått på mig. Hade ju just skrivit prov om att det är Trafikverket som har i uppdrag åt Transportstyrelsen att ansvara över detta. De bad flera gånger om ursäkt när jag väl hemma ringde och frågade om detta. De skyllde på att killen i receptionen varit sjuk och förvirrad. Han såg då inte alls sjuk ut utan väldigt alert i en pratstund med en kompis. Nåja, ett nytt försök idag igen.
 
/M
 
 

Check!

Fy fan va skönt! Har varit och skrivit förarbevisprovet (check) på trafikverket idag. Blev nog 10 kg lättare på köpet (vad smal jag ska vara när stor-provet är klart). Det gick vägen men jag tycker inte att det var så enkelt. Hade vi inte fått endagarsutbildningen om regler, lagar, tillstånd mm så hade jag inte klarat det. Å det var inte ens tänkt att vi skulle få den.....hur hade det då gått kan man ju undra!
 
Alla brudar där ute! Grubblar ni för mycket? Jag tror jag håller på grubbla ihjäl mig. Är det normalt? Hur slutar man?
 
Det kan inte vara lätt att vara gift med mig. Eftersom jag är mästare på att analysera sönder det mesta. Kan inte vara lätt att vara "om the other side" vid en diskussion som jag har intresse i. Kanske en karriärsplan?
 
/M
 

Prov igen!

Tänk att det ska vara så jäkla svårt att koncentrera sig på att plugga och läsa in. Imorgon har jag förarbevisprovet på Trafikverket. Nästsista provet! 
 
Idag har Lars och jag varit på banken för ekonomisk genomgång. Man gör det alldeles för sällan. Vi fick ordnat upp lite i grabbarnas sparanden. Det känns skönt och jag tror det blev bra. Kostade lite men jag vill ju att dom ska ha exakt lika och då fick vi göra nått. 
 
 
Eftersom vi pratar om att flytta härifrån inom ca två år (kan ju ändras) så har jag varit lite bekymrad för att husen inne i stan är så himla dyra. Det har känts avlägset att vi någongång skulle ha råd med att köpa hus i Luleå, närmare stan. Nu har jag fått lite svar på vad det kan kosta. Inte är det ju billigt men om vi båda har jobb så borde det gå. 
 
Har även lämnat in silverbestick för att få bort gravyr. Det har dröjt 20år drygt. Silverbestick ska väl användas och inte ligga i en låda. Då kan det vara bra att det inte står "fel" namn på dom ;)
 
Igår kom Lars hem med sin nya bil. Han verkar rätt nöjd med den men eftr gårdagens provkörning kan jag konstatera att han nog får bläddra lite i manuallen ;)
 
/M
 

RSS 2.0