mariajr

2010-05-31
15:20:21

Huset!

NU har vi fått tillgång till nya huset i Kängsön. I fredags var grabbarna och besökte skolan. Dom skulle vara där redan 08.15 så vi tog husvagnen och körde ner redan på torsdagkväll. Tok-mysigt att sova i husvagnen.
Mycket blev fixat. Skolan med grabbarna, sen beställa tapeter och ett ärende till syrran inne i stan.

Vi planerade gå ut på restaurang i Råneå för fredagsmiddag men blev lite snål. Det börjar kännas att man inte fått lön efter februarilönen. Sen att man beställer och planerar till huset kanske ger en känsla av slöseri. Grabbarna fick grillat och vi åt det beprövade alternativet till "finmat". Det dög jätte fint.

  

Vi drog in på lite tapetsering också. När vi väl fick inspektera med de ögonen så hade säljarna målat med treblig färg och gjort det slätt och bra så vårt sovrum, köket och kontoret får vara som de är.

Ena av grabbarnas rum målade vi om. Det blev jättefint. Dit har vi även bestället en "stadsbild" över Manhattans skyskrapor.
Det andra rummet var GULT. Så det nästan stack i ögonen. Men det ville K ha kvar. Så dit beställdes också en stor bild, NY och en Yellow Cab. Spännande att se hur det blir. Förhoppningen är väl att det ska lugna det gula så man kan gå in dit utan att riskera yrsel.

 

Det känns som en fin fin början på sommaren. Få planera och göra klart i lugn och ro. Nja...det var väl att ta i...men det känns som om det är lugnare och lättare under sommaren.

Idag kör jag mot Luleå för att installera mig hos väninnan och henne familj. Ska bo där tills vi flyttat in i Råneå. Hoppas jag kommit ihåg allt jag behöver. Hästkläder eftersom vi ska försöka klämma in ridning under veckorna jag bor där.

Nä nu måste jag snart sticka// Kramis

2010-05-23
10:50:22

Livet går verkligen vidare!

Sitter i köksbordet och funderar. En av grabbarna var just upp och hämtade svartsopsäckar för nått ändamål. Pappa hade bett om dom.
Misstänker att de håller på med att städa upp efter hästarna här i Soukolojoki.
Det är första gången på mycket länge vi har kunna ha sovmorgon och inte behövt upp för att släppa ut eller utfodra våra djur. Härligt men samtidigt läskigt.

Igår var vi nämligen iväg med både Lomina och Ymir. Lomina har vi lämnat på ridklubben i Råneå för att dom ska pröva om hon kan passa och trivas där. Egentligen är hon för gammal men hon har ju gått och slöat i hela sitt liv så hon kanske kommer att trivas något år med en uppgift. Vi får se.

Ymir har vi lämnat på en islandshästgård i Luleå där han ska vara tills vi har installerat oss och flyttat färdigt till nya huset i Råneå.

 

Tror han kommer att trivas bra ett tag där. Sen har vi fått en boxplats på klubben i Råneå. Det blir en ny upplevelse för oss. En prövotid för mig också. Få se hur min allergi passar i ett större stall med mycket tid som måste innebära stallarbete. Mockning osv... Blir jobb för Lars även i framtiden. Men det måste ju vara enklare iaf. Bara det att ha en häst istället för fyra.

Huset får vi tillgång till i veckan. Kommer nog att bila dit nästa helg och mäta väggar osv. Tapeter skall beställas. Eventuellt för vi husvagnen och lite prylar också.Men det går väl att fixa till lite. Enplan kommer att bli skönt!

Nu ska jag fixa kaffe åt älsklingen och sen iväg på lite hagpinnsinsamling!

Kram
2010-05-10
12:09:20

Vår i luften!

Sitter i farsans kontor och leker ingenjör. Ganska kul faktiskt även om jag praktiserar stenåldersteknik med penna ritmallar och sudd. Lite fusk med klipp och klistra står för utvecklingen i mitt kunnande. Skämt och sido, jag tror att det är bra att ha den gamla tekniken med penna i bakgrunden även om man idag sedan gör det mesta med CAD. Sakta med säkert kommer gamla talanger tillbaka...tyvärr så har jag tagit astmamediciner på morgonen som gör att mina händer skakar....det gör saken lite svårare.

Idag har jag skickat in mitt kassakort för två veckor och såg fram emot att ÄNTLIGEN snart kunna få ut lite pengar. Börjar bli skralt nu. Sista lönen jag fått är februarilönen från Rautilas.
Men" icke sa nicke"...nu efter min avstängning på 45 dagar är gjorda då dyker det upp 7 dagar karens. Ni ska se att min A-kassa kommer att slippa betala in ett öre till mig. Ändå har jag betalt in till dom i gross och parti känns det som. Får väl leva på kärlek.
:-)

Nu ska jag köra I till sin praoplats igen. Han har ätit lunch här hos mommo tillsammans med mig.
Lars är i Luleå och jobbar och ska även hinna med ett möte i Pite nu mitt på dagen.
Hoppas han inte blir så sen hem....Kram